Mere dansk musik i radioen

Kulturministeren opfordrer repræsentanter for musik- og radiobranchen til at støtte dansk musikliv i den kommende tid.Kulturminister Joy Mogensen mødtes i dag via Skype med foreningen Spil Dansk og repræsentanter for danske radiostationer – DR, Radio4, Radio LOUD, Bauer Media og Danske Medier. På mødet opfordrede ministeren til samarbejde om at sikre mere dansk musik i radioen i den kommende tid. DR går nu i gang med at skrue op for den danske musik og flere radioaktører følger trop.

Kulturminister Joy Mogensen siger:
”Indsatsen mod covid-19 har omfattende konsekvenser for hele samfundet – også danske musikere er ramt. Derfor mødtes jeg i dag med radiostationerne for at undersøge, om stationerne kan spille ekstra meget dansk musik i den kommende tid. Mere dansk musik i radioen kan forhåbentlig hjælpe med eksponeringen af danske kunstnere og give et økonomisk bidrag i form af rettighedsmidler til de afspillede kunstnere i en tid, hvor de ikke kan komme ud på landets koncertsteder. Det, håber jeg, kan være en lille hjælp i den udfordrende situation.

Jeg er glad for opbakningen fra radiostationerne, og den positive samarbejdsånd, jeg har mødt fra foreningen Spil Dansk. Også her mærker man et sammenhold, som er så beskrivende for det danske samfund lige nu.”

Mere dansk musik i radioen
DR vil fra onsdag den 25. marts og to uger frem øge andelen af dansk musik på P3 og P4 til 80 pct. (mod 49 pct. i dag). Derudover vil DR skrue op for den danske musik på P5, P6 Beat og P8 Jazz. Flere radioaktører, heriblandt de kommercielle radioer, Radio4 og Radio Loud vil i den kommende tid ligeledes skrue op for musikken og præsentere initiativer, som kan fremme dansk musik. Kulturministeriet vil være i løbende dialog med radioaktørerne om dette i løbet af den kommende tid.

Be the first to comment on "Mere dansk musik i radioen"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*