HADERSLEV: Hjælpepakke til Haderslev Kommunes leverandører vedtaget

Et enigt Økonomiudvalg i Haderslev Kommune står bag den nye hjælpepakke til kommunens private leverandører, som nu er trådt i kraft.FOTO: Et konkret eksempel på et arbejde, der er blev fremrykket, er Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup, der benytter disse uger på at få moderniseret skolen, blandt andet skal der males og lægges nyt gulv. Håndværkerne er allerede rykket ind, og når børnene vender tilbage, kan de se frem til et sundere og mere tidssvarende læringsmiljø. 

– Vi er meget opmærksomme på at erhvervslivet har det svært som følge af coronakrisen, siger borgmester H.P. Geil.

– Derfor prøver vi at hjælpe, hvor vi kan. Samlet set skaber vi rum for 55 mio. kr. lige nu og her. Vi er i stand til at yde denne hjælp, fordi kommunen i de sidste mange år har ført en sund økonomisk politik, siger borgmester H.P. Geil.

Konkret består hjælpepakken af tre elementer.

  • Straksudbetaling af regninger til private leverandører – i alt 37 mio. kr.
  • Huslejehenstand i 2020 til private lejere i kommunale bygninger – i alt 8 mio. kr.
  • Fremrykning af planlagte anlægsarbejder – i alt 10 mio. kr.

Samlet set vil hjælpepakken i alt således være på 55 mio. kr.

De første to tiltag har til formål at styrke virksomhedernes likviditet, som er udfordret i den nuværende situation.

Haderslev Kommune betaler alle regninger for april omgående, hvilket vil tilføre leverandørerne likviditet for 37 mio. kr. Et konkret eksempel er udbetaling til de vognmænd, der hjælper med vinterberedskab. De kan se frem til at få udbetalt pengene nu. Sidste år blev der udbetalt 1,1 millioner kroner til vognmændene for vinterberedskab. Kommunen betaler dog kun for modtagne varer.

Kommunen udlejere en række ejendomme ud til sociale foreninger og sportsklubber. Disse er ramt på deres indtægter. Derfor har Økonomiudvalget besluttet at give henstand på deres huslejebetalinger i 2020.

Kommunen vil aftale en afdragsordning med lejerne, når coronakrisen er overstået. Henstanden vurderes at give en likviditetsforskydning på knap 8 mio. kr.

-Fremrykningen af planlagte anlægsarbejder skal ses i lyset af, at mange lokale håndværker oplever et fald i aktiviteten pga. Aflysninger, siger H.P. Geil.

– Samtidigt har kommunen en lang række tomme bygninger pga. hjemsendelser. Det betyder, at vi kan få håndværkere ind og udføre planlagte renoveringer allerede nu, så det bliver en for en win win for alle parter. Vi forventer at kunne fremrykke opgaver for knap 10 mio. kr., siger H.P. Geil.

Be the first to comment on "HADERSLEV: Hjælpepakke til Haderslev Kommunes leverandører vedtaget"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*