HADERSLEV: Borgere på kontanthjælp eller integrationsydelse og socialt udsatte kan hente mundbind hos kommunen

Fra fredag den 21. august har borgere på kontanthjælp eller integrationsydelse og de mest socialt udsatte borgere, der skal bruge offentlig transport, kunnet hente gratis mundbind hos kommunen. Fremover udleveres mundbind forskellige steder i kommunen.
– Regeringen har, i forbindelse med at mundbind fra lørdag den 22. august er blevet obligatorisk i den kollektive trafik, bedt kommunerne om at sikre, at der er mundbind tilgængelige for de borgere, som det vil være en økonomisk byrde for, hvis de selv skal anskaffe sig mundbind. Derfor fordelte vi fredag mundbind til udlevering relevante steder som fx Borgerservice, Jobcenteret og diverse væresteder, siger Rolf Dalgsgaard Johansen, direktør for Voksen og Sundhed i Haderslev Kommune i en pressemeddelelse i dag.

Fremover vil Haderslev Kommune udlevere en gratis pakke med 5-10 mundbind til borgere, der modtager kontanthjælp eller integrationsydelse, samt de mest socialt udsatte borgere, hvis de skal bruge offentlig transport.

Har man behov for gratis mundbind, kan man henvende sig følgende steder: Borgerservice, Haderslev Rådhus Biblioteket i Vojens Biblioteket i Gram Jobcenter Haderslev Borgercaféen, Haderslev Brugerhuset, Haderslev Café Parasollen, Haderslev Café Regnbuen, Vojens Et rart sted at være, Haderslev Kolibrien, Vojens Forsorgshjemmet Stien, Vojens Forsorgshjemmet Dalhoffsminde, Hoptrup

Mundbind til elever fra 12 år Elever, der er fyldt 12 år, som kommunen har befordringsforpligtelsen til enten på grund af afstand eller farlig skolevej, skal forsynes med mundbind fra kommunen.
Eleven modtager mundbind fra skolen, og skal ikke afhente på ovennævnte steder.

Skolerne er i gang med at lave lokale procedurer for udlevering af mundbind. Elever over 12 år skal bruge mundbind i al offentlig transport. Det vil bl.a. sige al kollektiv transport, der finder sted mellem skole og hjem. Kravet gælder også, når skolerne transporterer elever i løbet af skoletiden som en del af undervisningen for eksempel på lejrskole eller til svømning. Skolen sørger for mundbind i de situationer, hvor transporten sker som en del af undervisningen. Elever med fysiske eller psykiske handicap, der forhindrer dem i selv at fjerne mundbind, er undtaget.