COVID-19: Smitten i Haderslev Kommune er stigende

Med 14 nye tilfælde af coronasmittede de seneste syv dage er smittetrykket i Haderslev Kommune stigende. Borgmester glæder sig over, at ny teststation er på vej

Smittetrykket i Haderslev Kommune er stigende. I weekenden kom kommunen over bekymringsgrænsen for antal smittede.

”Vi har forberedt os på et efterår og en vinter med flere smittede, så derfor er det heller ikke overraskende, at vi lokalt ser i stigning i antallet af nye smittede”, siger borgmester H.P. Geil. Derfor var han også glad for, at regionen i går kom med en melding om, at en række nye testcentre og tesstationer er på vej i det syd og sønderjyske.

”I går fik vi en besked fra regionen om, at der kommer en teststation i kommunen. Det betyder, at en del af borgerne får mulighed for at blive testet hurtigere og tættere på, hvor de bor, og det vigtigt, hvis vi vil holde virus nede i de kommende måneder”, siger H.P. Geil. Siden januar er der i alt konstateret 47 tilfælde af coronasmitte i Haderslev Kommune, og dermed har kommunen fortsat et af de laveste antal smittede per 100.000 borgere, men erfaringen fra andre kommuner er, at det hurtigt kan ændre sig.

”Efterårsferien nærmer sig, og jeg vil gerne opfordre alle til, at vi følger sundhedsmyndighedernes råd og retningslinjer. Vi skal minde hinanden om at holde fast i de gode rutiner om afstand, håndsprit, mundbind og bliver hjemme, når vi føler os syge og lade os teste, så vi sammen kan holde smitten nede i Haderslev Kommune”, siger H.P. Geil. Borgmesteren retter samtidig en tak til alle, der lige nu løber ekstra stærkt på grund af corona.

”Der er mange, der yder en stor indsats, så alle retningslinjer bliver overholdt. Der ligger en plan klar i alle institutioner og afdelinger i kommuenn, så vi ved, hvad vi skal gøre i tilfælde af smitteudbrud og hvordan vi stadig kan levere en god service, og det fortjener stor anerkendelse”, siger H.P. Geil.

Be the first to comment on "COVID-19: Smitten i Haderslev Kommune er stigende"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*