HADERSLEV KOMMUNE: Kommune til lokale virksomheder: Kan I hjælpe med værnemidler?

Hele verden mangler værnemidler – Haderslev Kommune kan klare sig de næste to uger, men så skal der også til at leveres mere, hvis man ikke skal løbe tør. Kommunen har derfor en appel til de lokale virksomheder om at byde ind, hvis de har mulighed for at producere værnemidler som kitler, handsker, ansigtsvisir og kirurgisk mundbind.

Covid-19 har ikke for alvor fat i Haderslev Kommune, hvor der er meget få smittede. Men kommunen forbereder sig på et scenarie, hvor man kan stå med smittede borgere med Covid-19 på for eksempel plejecentre, bosteder og i private hjem.

”Lige nu har vi de værnemidler, vi skal bruge, og vi løber ikke tør de næste to uger. Men vi har brug for, at der bliver flere værnemidler tilgængelige nu, så vi også om to uger, hvor vi måske har smittede borgere, har værnemidler nok”, siger Rolf Dalsgaard Johansen, direktør for Voksen- og Sundhedsservice i Haderslev Kommune en pressemeddelelse i dag.

Han har derfor en klar opfordring til de lokale virksomheder: Hvis I kan hjælpe, så har vi brug for jer.

”Hele verden mangler værnemidler, og heldigvis ser vi, at mange virksomheder har reageret hurtigt og omlagt deres produktion for at hælpe. Hvis nogle af de lokale virksomheder kan lave den omstilling, vil vi gerne i kontakt med dem”, siger Rolf Dalsgaard Johansen.

Det, der især mangler, er kitler, handsker, ansigtsvisir og kirurgisk mundbind.

”Flere kommuner får også henvendelser fra private virksomheder, der vil donere værnemidler, de har til rådighed på deres arbejdspladser. Det er vi naturligvis også interesseret i, hvis nogen har et lager liggende”, siger Rolf Dalsgaard Johansen.

Er man en virksomhed, der kan omlægge produktionen og skal vide mere om kommunens behov, kan man kontakte Carsten Staal Paulsen i indkøbsafdelingen på cap@haderslev.dk eller 23 28 71 64.

Har man værnemidler til donation, skal man kontakte Sygeplejen et af nedenstående steder.

Sundhedscenter Vojens, Anne Marie Varming

Rådhuscentret 7, 1. sal

6500 Vojens

Tlf. 30 65 26 02

amva@haderslev.dk

Plejecenter Kildebakken, Janni Hansen, mandag til onsdag inden påske

Varbergvej 13 i kælderen i mødelokale 2

6100 Haderslev

Tlf. 21 26 81 39

jiha@haderslev.dk

Be the first to comment on "HADERSLEV KOMMUNE: Kommune til lokale virksomheder: Kan I hjælpe med værnemidler?"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*