Haderslev Kommune: Gravene får grønt ansigtsløft

Gravene i Haderslev står over for et mindre ansigtsløft. 39 nye platantræer skal sammen med nye bænke og belysning skabe stemning og miljø omkring pladsen.
Visualisering af Gravene som pladsen vil se ud, når der er plantet træer, anlagt fortov og sat bænke og belysning op. Stemningen på Gravene i Haderslev bliver snart lidt grønnere. Der er nemlig 39 nye platantræer på vej, der skal plantes på den østlige, vestlige og nordlige side af pladsen. Derudover placeres der nye bænke og belysning mellem træerne.

”Jeg er rigtig glad for, at vi i byrådet er blevet enige om en løsning for Gravene i Haderslev, der skaber stemning og miljø. Træerne kommer til at danne en smuk, grøn ramme om pladsen, der samtidig bevarer sin fleksibilitet, så der kan afholdes torvedag og andre arrangementer”, siger borgmester H. P. Geil. Træernes placering skal nemlig være med til at skabe nye rum omkring pladsen, samtidig med at pladsens rummelighed bevares. ”Vi planter træerne i to rækker, og så anlægges der et fortov imellem trærækkerne, som er lidt smallere end det, vi har i dag. Der bliver sat bænke og belysning op mellem træerne, så det bliver rart og trygt at opholde sig her”, siger Christina Bess Hansen, der er planlægger ved Haderslev Kommune i en pressemeddelelse.

Genbrugte sten fra Jomfrustien

Til de nye fortove genbruges den eksisterende granit. Mod p-pladserne sættes kantsten som tidligere har været brugt på den smalle del af Jomfrustien.

P-pladser bevares

De nye træer på Gravene får ikke betydning for antallet af p-pladser langs pladsen, der forbliver uændret. Dele af kørebanen og halvdelen af p-pladserne vil dog være spærret i den periode, arbejdet står på.

”Vi er godt klar over, at arbejdet kommer til at trække ind i julehandlen, hvilket kan være træls for de handlende og butikkerne. Det er rigtig ærgerligt, men da arbejdet skal laves i år, kan vi desværre ikke gøre det anderledes. Til gengæld forsøger vi at begrænse perioderne med afspærring så meget vi kan, ligesom torvedage og arrangementer på pladsen vil kunne afvikles på normal vis”, siger Christina Bess Hansen.

Arbejdet med at ændre fortovene og plante de nye træer starter mandag den 19. oktober og varer ca. 6-8 uger afhængig af vejret. Der vil i hele perioden være mulighed for vareleverancer til butikker og restauranter langs Gravene.

Be the first to comment on "Haderslev Kommune: Gravene får grønt ansigtsløft"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*