Genforeningsbussen kører videre frem til jul

Nyt samarbejde mellem Grænseforeningen og Museum Sønderjylland sikrer, at Genforeningsbussen 2020 kører videre frem til jul. Dermed sikres, at endnu flere elever og lærere i grundskolen og på ungdomsuddannelserne får mulighed for at høre om grænselandets historie og det dansk-tyske samarbejde i den rullende udstilling om Genforeningen i 1920.

260 klasser fordelt på 65 skoler har indtil videre haft besøg Genforeningsbussen 2020, som Museum Sønderjylland står bag, og som siden begyndelsen af året har formidlet viden om Genforeningen og set den i et nutidigt perspektiv.

Nu sikrer et samarbejde mellem Museum Sønderjylland og Grænseforeningen, at Genforeningsbussen 2020 ikke skal køre i garage, men at grundskoler og ungdomsuddannelser kan booke et besøg af Genforeningsbussen 2020 helt frem til 11. december. Dermed får endnu flere elever og lærere mulighed for at lære om grænselandets historie og det dansk-tyske samarbejde.

Samarbejdet mellem Grænseforeningen og Museum Sønderjylland omfatter et økonomisk bidrag fra Grænseforeningen på 250.000 kr., hvoraf 175.000 kr. kommer fra Sydslesvigbevillingen. Bidraget skal dække omkostninger til busleje og aflønning af chauffør samt to pædagogiske medarbejdere. Desuden vil en medarbejder fra Grænseforeningen stige ombord på Genforeningsbussen 2020 med undervisningstilbud målrettet de enkelte klassetrin, herunder blandt andet undervisningsmateriale, elevudveksling mellem danske og tyske skoler, foredrag og gæstelærere.

Generalsekretær Knud-Erik Therkelsen, Grænseforeningen, siger:

– Vi er glade for på denne måde at kunne bidrage til, at Genforeningsbussens kørsel rundt om i Danmark forlænges, og at det vigtige arbejde kan fortsætte. Vi er også glade for, at en medarbejder fra Grænseforeningen nu stiger ombord. Vi håber, at mange flere lærere og elever i grundskole og gymnasium på den måde vil blive inspireret til at lære om grænselandet og dets historie. Ikke mindst at de vil blive inspireret af de vigtige erfaringer, som grænselandet har gjort, og som eleverne kan lære af i dag, når de skal begå sig i kulturmøder af alle slags.

For tilmelding og yderligere information om Genforeningsbussen 2020 kontakt projektleder Helle T. Nordentoft på heno@msj.dk eller telefon: 21 89 77 09.

Be the first to comment on "Genforeningsbussen kører videre frem til jul"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*