Højer Mølle fik masser af besøgende i år

Besøgende har belønnet Museum Sønderjyllands renovering af Højer Mølle. Selv om sæson 2020 på grund af corona-situationen har været kort i museet ved porten til Tøndermarsken, når dobbelt så mange besøgende som i 2019 at indløse billet, inden Højer Mølle med udgangen af oktober lukker ned.

Besøgende har taget godt imod Højer Mølles udstilling om Tøndermarsken, som åbnede i sommeren 2019, men også den efterfølgende renovering af selve møllen, der betød, at den hollandske mølle i august i år kunne indvie sine nye vinger og nye hat. I alt lagde knap 1000 gæster vejen forbi Højer i september 2020 mod lidt over 400 sidste år, og det billede passer også godt på besøgstallet i sommermånederne. Selv om sæsonen 2020 er blevet forkortet på grund af corona-situationen, har den derfor alligevel været en af de bedste, konstaterer museumsinspektør Anne Marie Overgaard.

”Vi haft både mange lokale gæster samt gæster fra hele Danmark. Og mange har brugt den nye Marsksti – både på egen hånd og på vores guidede ture”, siger Anne Marie Overgaard.

Møllen, der er fra 1857 og er den højeste af sin art i Nordeuropa, repræsenterer med kornmagasiner og møllerbolig et velbevaret kulturmiljø, der danner indgang til Tøndermarsken. Den nye udstilling formår på en gang at introducere gæster til Danmarks største marskområde, som befinder sig lige uden for og er en del af UNESCO Verdensarv samtidig med, at den i et moderne KlimaLab inviterer besøgende til at prøve at håndtere de klimaforandringer, området i disse år oplever.

Udstillingen er blevet til i samarbejde med Tøndermarsk Initiativet og møllens restaurering er gennemført sammen med Fonden til bevarelse af Højer Mølle.

Museum Sønderjyllands omfattende restaureringsplaner omfattede også møllerboligen, som med sin hyggelige have blev omdannet til café. Et aktiv, der også har været med til at trække gæster til, konstaterer Anne Marie Overgaard.

”Møllehaven og caféen er blevet brugt som flittigt som pit-stop på et besøg i Tøndermarsken. Her kan gæsterne nyde lokale specialiteter som tapas fra Højer Pølser samt den berømte sønderjyske rugbrødslagkage, siger Anne Marie Overgaard.

Højer Mølle lukker for vinteren fra og med 31. oktober 2020. Indtil da har den dagligt åbent fra 10-17.

Højer Mølle genåbner igen til marts 2021.

Be the first to comment on "Højer Mølle fik masser af besøgende i år"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*