AABENRAA: Udstilling om H.P. Hanssen

Museum Sønderjylland åbner udstilling om
H.P. Hanssen

Den 17. september 2020 åbner Museum Sønderjylland dørene for en original og tankevækkende udstilling om Genforeningens helt centrale personlighed: politikeren, redaktøren og frem for alt sønderjyden H.P. Hanssen. 

I 1920 lykkedes H.P. Hanssens livsværk, da grænsen mellem Danmark og Tyskland blev afgjort ved folkeafstemning. Nu fik man en grænse trukket efter de nationale flertals ønsker og ikke efter skiftende politiske magtforhold mellem Danmark og Tyskland. 

Udstillingen sætter fokus på en række af de svære valg, H.P. Hanssen og de danske sønderjyder måtte træffe på vejen til Genforeningen: Skulle man blive og kæmpe eller udvandre til Danmark? Skulle man forsøge at få Flensborg med til Danmark til trods for byens markante tyske flertal? Valgene havde en pris, og en af konsekvenserne var, at H.P. Hanssen måtte sende sin søn i krig. 

Dilemmaerne anskueliggøres i et rumligt univers af projektioner, lyd, film og et bredt udvalg af genstande fra tiden. Således opstiller udstillingen en verden bestående af de associationer, som H.P. Hanssen og sønderjyderne må have haft, da de stod over for deres svære valg. Ved hvert dilemma bliver den besøgende spurgt: Hvad ville du have gjort?

Åbningen den 17. september vil strække sig over hele museets åbningstid fra kl. 12 til 16. Der vil være fri entré og holdet bag udstillingen vil være til stede hele dagen til en snak om H.P. Hanssen og udstillingen.Alle er velkomne.

Oplev udstillingen:

17. september 2020 – efteråret 2021

Kulturhistorie Aabenraa

H.P. Hanssens Gade 33

6200 Aabenraa

Be the first to comment on "AABENRAA: Udstilling om H.P. Hanssen"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*