Tønder Kunstmuseums Venneforening hjælper til med runderende vagter i ny kunstudstilling

25 medlemmer af Tønder Kunstmuseums Venneforening får for tiden en særlig oplevelse i udstillingen ”Medgang & Modgang – Udvekslinger mellem dansk og tysk kunst,” som frem til d. 6. december 2020 vises på Tønder Kunstmuseum. 

De har nemlig meldt sig som runderende vagter og tilbringer derfor meget tid iblandt de udstillede Guldaldermalerier, ekspressionistiske værker og eksperimenter fra Bauhausskolen. Tiden i udstillingen får de også til at gå med en hyggelig snak med de besøgende, som gerne lytter på fx historier fra livet ved Vadehavet. 

”Vi er meget taknemmelige for den store indsats, som Tønder Kunstmuseums Venner yder og deres fantastiske hjælp med at få denne flotte udstilling til at ske.  Pga. sommerferie er der dog i øjeblikket akut behov for flere runderende vagter, så jeg hører gerne fra flere af venneforeningensmedlemmer, hvis de har mulighed for at tage nogle vagter,” siger Museum Sønderjyllands formidlingsinspektør Stefanie Robl, som kan kontaktes på stro@msj.dk

Når man har vagt, tilbydes frokost og kaffe i museets café og vagterne får en grundig gennemgang af opgavens omfang samt en omvisning i udstillingen. 

Der er flere informationer på hjemmesiden for Tønder Kunstmuseums Venneforening: www.vennerafkunst.dk

Vil du være en del af Tønder Kunstmuseums Venneforening?

Tønder Kunstmuseums Venneforening er en forening, der har eksisteret siden 1972, hvor Kunstmuseet i Tønder blev Danmarks første landsdels kunstmuseum. 

Foreningen arbejder for at udbrede kendskabet til Kunstmuseet i Tønder i og uden for Sønderjylland, samt gennem aktiviteter og arrangementer i samarbejde med Kunstmuseet at skabe interesse og viden omkring kunst og museet. Derfor tager vi også aktivt del i de store udstillinger, som runderende vagter, en spændende og udbytterig opgave.

Foreningens medlemmer har fri adgang til museerne i Tønder, og de får hvert år en særlig bog, der ofte tager sit afsæt i en af de kommende store udstillinger på kunstmuseet.  

Henover året bliver der arrangeretekskursioner og foredrag, og i det kommende efterår går turen til Johnny Madsens atelier i Nordby og Fanø Kunstmuseum i Sønderho. Foredragsrækken om det 20. århundredes kunsthistorie er blevet programsat til efteråret og ind i 2021. Der lagt op til et rigtigt indbydende program med seks foredrag. 

Er du interesseret i at vide mere, kan du læse meget mere om foreningen på hjemmesiden www.vennerafkunst.dk.

Be the first to comment on "Tønder Kunstmuseums Venneforening hjælper til med runderende vagter i ny kunstudstilling"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*