Højer Mølle – Åbent hus fredag eftermiddag

I juli blev restaureringen af Højer Mølle afsluttet. Med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen, A. P. Møller-Fonden, Højer Byfond, Augustinus Fonden og SE Vækstpulje på i alt 4,1 mio. kr. blev det gjort muligt at gennemføre de omfattende arbejder. Foruden det hollandske møllebyggerfirma Molenmakerij Groot Wesseldijk, har også en del lokale håndværkere været involveret i projektet, hvor bl.a. støbejernsvinduer er sat i stand samt restaurering af døre og kalkning af hele møllen både udvendigt og indvendigt.

Det mest synlige tegn på, at der er sket noget nyt er imidlertid, de nye møllevinger samt de nye spån på møllehatten. Men der er også lavet mølletekniske arbejder, som er knap så synlige. Derfor inviterede Museum Sønderjylland og Fonden til Bevaring af Højer Mølle til åbent hus for alle interesserede, hvor det var muligt at komme rundt i hele møllen med og se, hvad der er blevet lavet.

Højer Mølle ejes af Fonden til Bevarelse af Højer Mølle og drives af Museum Sønderjylland. Restaureringen af selve møllen markerer afslutningen på en modernisering og opgradering af udstillinger og faciliteter på Højer Mølle, kornmagasiner og møllerbolig, som bl.a. er sket i samarbejde med Tøndermarsk Initiativet og Nationalpark Vadehavet.

Be the first to comment on "Højer Mølle – Åbent hus fredag eftermiddag"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*