HØJER: Et kig ind i den restaurerede mølle

GRATIS: Oplev Højer Mølle på mølledagen søndag den 19. juni. PressefotoGRATIS: Oplev Højer Mølle - Pressefoto

Åbent Hus på Højer Mølle

I juli blev restaureringen af Højer Mølle afsluttet. Med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen, A. P. Møller-Fonden, Højer Byfond, Augustinus Fonden og SE Vækstpulje på i alt 4,1 mio. kr. blev det gjort muligt at gennemføre de omfattende arbejder. Foruden det hollandske møllebyggerfirma Molenmakerij Groot Wesseldijk, har også en del lokale håndværkere været involveret i projektet, hvor bl.a. støbejernsvinduer er sat i stand samt restaurering af døre og kalkning af hele møllen både udvendigt og indvendigt.

Det mest synlige tegn på, at der er sket noget nyt er imidlertid, de nye møllevinger samt de nye spån på møllehatten. Men der er også lavet mølletekniske arbejder, som er knap så synlige. Derfor inviterer Museum Sønderjylland og Fonden til Bevaring af Højer Mølle til åbent hus for alle interesserede, hvor det bliver muligt at komme rundt i hele møllen med og se, hvad der er blevet lavet.

Hvis vinden tillader det, vil det også være muligt at opleve Højer Mølles Møllelaug køre med møllen.

Det sker fredag d. 4. september fra kl. 14-17. Der vil i dette tidsrum være fri entre til møllen.

Højer Mølle ejes af Fonden til Bevarelse af Højer Mølle og drives af Museum Sønderjylland. Restaureringen af selve møllen markerer afslutningen på en modernisering og opgradering af udstillinger og faciliteter på Højer Mølle, kornmagasiner og møllerbolig, som bl.a. er sket i samarbejde med Tøndermarsk Initiativet og Nationalpark Vadehavet.

Be the first to comment on "HØJER: Et kig ind i den restaurerede mølle"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*