HADERSLEV KOMMUNE: De stopper tobakken

Haderslev Kommunes sundhedscentre bliver røgfri

Askebægrene ved sundhedscentrene i Vojens og Haderslev er blevet fjernet. Fra årsskiftet er det nemlig ikke længere tilladt at ryge på sundhedscentrenes matrikler. Til gengæld åbner Haderslev Kommune for flere deltagere på kommunens rygestopkurser.

Mere end hver femte borger i Haderslev Kommune ryger dagligt. Det er stærkt bekymrende, og derfor skærper kommunen nu sit fokus på rygning. Målsætningen er ambitiøs: Allerede i 2030 vil man se de første røgfri generationer. Forbuddet mod rygning på sundhedscentrenes matrikler er et led i disse bestræbelser på at gøre kommunen røgfri.

Børge Koch, der er formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse i Haderslev Kommune, håber, at sundhedscentrenes besøgende vil tage godt imod rygeforbuddet og se det som en anledning til helt at kvitte smøgerne:

”Det handler selvfølgelig om at undgå, at vores borgere og medarbejdere udsættes for passiv rygning. Men det handler i lige så høj grad om at skabe de bedste forudsætninger for, at man kan blive eller forblive røgfri. Derfor er rygeforbuddet samtidig en invitation til at deltage på et af kommunens gratis rygestopkurser”, siger Børge Koch i en pressemeddelelse i dag.

Haderslev Kommune tilbyder i dag gratis rygestoprådgivning til alle borgere og medarbejde i kommunen – i nogle tilfælde suppleret med gratis nikotinerstatning. I juni 2019 vedtog Udvalget for Sundhed og Forebyggelse en handleplan på tobaksområdet, som indebærer, at der i de kommende år bliver endnu flere pladser på kommunens gratis rygestopkurser. Kurserne opstartes løbende i både Gram, Vojens og Haderslev.

Ønsker man hjælp til rygestop, kan man kontakte Sundhedssamarbejde og Forebyggelse på rygestop@haderslev.dkeller ringe til Rasmus Schnügger på tlf. 51 16 69 03.

Baggrund
Rygning er den enkeltstående risikofaktor, der påvirker folkesundheden mest, både målt i sygelighed og dødelighed. I Danmark kan næsten 14.000 dødsfald årligt tilskrives rygning. Det svarer til næsten hvert tredje dødsfald. Mere end hver femte borger i Haderslev Kommune ryger dagligt. Det er højere end både det regionale og landsdækkende gennemsnit. Samtidig ses på landsplan en stigning i antallet af unge rygere.

Be the first to comment on "HADERSLEV KOMMUNE: De stopper tobakken"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*