HADERSLEV: Haderslev Bibliotekerne skruer op for de digitale udlån

Selvom der er lukket på grund af Coronakrisen, udlåner bibliotekerne på landsplan bøger i et væk. Lånene er bare digitale frem for fysiske. Haderslev Bibliotekerne støtter op om udviklingen og forhøjer antallet af udlån i covid19 perioden.

Tallene er generelt stigende i hele landet, der er sat på den anden ende pga. Corona. På nationalt plan har den sidste uges udlån på eReolen ligget ca.50 procent over februar 2020, som i sig selv lå 16 procent over februar 2019. Det er mange udlån.

Udlån af børnebøger fordoblet

Antallet af udlån og brugere er generelt støt stigende, men den sidste uges tid er der virkelig kommet gang i e-bøger og lytning til bøger online.  Især oplever bibliotekerne en stor stigning i udlånet af børnebøger, som nærmest er fordoblet. Skolerne er lukkede, men børnene skal stadig lave lektier og læse bøger. Læsekredse holder gang i læsningen og mødes online til social bogsnak. Behovet for litteratur i nedlukningsperioden er stort og her finder mange ud af, hvor smart det er med e-bøger.

”Mange efterspørger mere litteratur i disse dage og vi gør alt, vi kan, for at imødekomme vores brugeres behov så vidt muligt”, siger leder af Kulturhuset Bispen og Haderslev Bibliotekerne Lotte Leth-Sørensen.

Haderslev Bibliotekerne støtter op om udviklingen og har forhøjet antallet af de digitale hjemlån i perioden så borgere i alle aldre kan læse løs af bibliotekets e-ressourcer.

Om eReolen

EReolen er bibliotekernes elektroniske tilbud til dig, der gerne vil læse eller høre dine bøger online.

På eReolen.dk kan du både låne danske bøger og lydbøger, mens du på eReolen Global har adgang til udenlandske bøger på andre sprog.

Mangler du læsestof til den yngre målgruppe, så besøg eReolen Go, som for børn og unge mellem 7-14

For at låne bøger og lydbøger via eReolen, skal du være oprettet som låner på biblioteket i din hjemkommune og have en firecifret pinkode. Er du ikke allerede oprettet som låner, kan du oprette dig via NemID på dit lokale biblioteks hjemmeside.

Be the first to comment on "HADERSLEV: Haderslev Bibliotekerne skruer op for de digitale udlån"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*