Ledighedskøen kortere i Haderslev Kommune end resten af landet

Corona-krisen har kostet arbejdspladser i Haderslev Kommune og medført stigende ledighed. Men stigningen i Haderslev Kommune er markant mindre end i resten af landet.

Siden 9. marts 2020 og indtil 22. juni 2020 er ledigheden steget med 204 borgere i Haderslev Kommune. Ledigheden på landsplan er steget med 44.812 som følge af corona-krisen.

Haderslev Kommune udgør ca. 1 % af hele landet, så havde kommunen fulgt landsudviklingen, skulle ledigheden være steget med 448 borgere. Den positive nyhed er dermed, at Haderslev Kommune har klaret sig bedre gennem krisen end resten af landet.

Ledigheden toppede i midten af april måned og efterfølgende er det kun gået den rigtige vej.

-Vi er langsomt men sikkert på vej mod ”normale” tilstande i forhold til antal ledige, og det er en rigtig god nyhed, siger formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Jon Krongaard i en pressemeddelelse.

-Det skyldes ikke mindst, at virksomhederne gør et stort arbejde indsats for at bevare arbejdspladser i den svære situation, siger Jon Krongaard.

-Men hertil kommer så også en meget aktiv indsats fra Jobcenter Haderslev, der siden 11. marts har haft et meget stort fokus på nye ledige, siger Jon Krongaard.

Alle nye ledige er blevet kontaktet, og der er blevet rådgivet og understøttet og hjulpet til at finde et nyt job.

-Vi har bl.a. også kigget på, om den ledige kunne have brug for et uddannelsesløft og hjulpet med formulering af CV og ansøgninger, siger Jon Krongaard.

Jobcenter Haderslev har også informeret ledige om områder, hvor der mangler arbejdkraft som fx på sundhedsområdet, dagligvarebutikker, transport og forsyningsvirksomhed.

Der er også sket opfølgning telefonisk i form af omsorgssamtaler med de ledige.

-Samlet set tror jeg, at indsatsen har båret frugt og har medvirket til, at vi i Haderslev Kommune forholdsvist hurtigt er ved at rejse os ovenpå corona-krisen og ligger bedre end landsgennemsnittet, siger Jon Krongaard.

Be the first to comment on "Ledighedskøen kortere i Haderslev Kommune end resten af landet"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*