HADERSLEV: Kulturudvalgsformand fra Haderslev skal sætte kursen for dansk tysk samarbejde

Kjeld Thrane, formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Haderslev Kommune, er ny formand for Kulturudvalg Sønderjylland-Schleswig. Han blev valgt på et møde den 21. januar 2020 og har posten i to år.

Kjeld Thrane, formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Haderslev Kommune, samt formand for Kulturudvalg Sønderjylland-Schleswig. 

Den erfarne kulturpolitiker, Kjeld Thrane, sætter sig dermed for bordenden i det dansk tyske udvalg og får ansvaret for at understøtte det dansk tyske samarbejde på kulturområdet, som pt består af 2 større projekter, nemlig en kulturaftale og et EU-projekt, “KursKultur 2.0”. Begge projekter har til formål at understøtte og styrke det dansk tyske samarbejde på tværs af grænsen

Én af de første opgaver, som den nyvalgte formand glæder sig til at tage fat på, er en ny dansk tysk kulturaftale for perioden 2021-2024.

“Jeg ser frem til samarbejdet med vores tyske venner for at få lavet en ny dansk tysk kulturaftale. Det dansk tyske samarbejde har vokset sig stærkt igennem mange år, og vi er nu klar til at bygge et ekstra lag på. Jeg er overbevist om, at vi i fællesskab kan sætte ny retning og handling bag det store potentiale, vores samarbejde indeholder”, siger Kjeld Thrane

Arbejdet med at male konturerne til en dansk tysk kulturaftale for perioden 2021-2024 blev påbegyndt på samme møde, hvor Kjeld Thrane blev valgt til formand. Der blev det besluttet at lade indsatsområderne “Rum til fællesskab” og “Kulturarv”, indgå i et oplæg, der senere i 2020 sendes til høring i partnernes kulturudvalg.

“Det dansk tyske samarbejde er i fokus i disse år: 2020 er dansk tysk venskabsår, og samtidig markerer vi 100 året for grænsedragningen. Det er et fantastisk afsæt for et fortsat tæt og udviklende samarbejde og venskab, der bygger bro mellem borgere, kommuner og regioner på begge side af grænsen”, siger Kjeld Thrane.

For borgerne, daginstitutioner, skoler og foreningerne i Haderslev Kommune betyder kulturaftalen og KursKultur at der er mange muligheder for at få støtte og sparring til at udforske det dansk tyske grænseland. Der kan søges kontant støtte til f.eks. transport og projekter i KursKultur 2.0s puljer, mens Kulturaftalen understøtter større projekter som f.eks. Dansk-Tysk Musikskoledag, som senest blev afviklet i Haderslev d. 25. Maj 2019. Endelig kan alle nemt og hurtigt få rådgivning, både ved Regionskontoret i Padborg, men også lokalt i Haderslev Kommune.

”Jeg håber at borgerne, og f.eks. dagtilbud, skoler og foreninger, i Haderslev Kommune vil benytte sig af de mange muligheder, kulturaftalen og KursKultur 2.0 giver for støtte til og sparring om dansk tyske møder og projekter. Tyskland er vores nærmeste internationale nabo og vi kan skabe endnu mere kulturel værdi, når vi vælger at være både nysgerrige, opsøgende og samarbejdende – og det er hele grundtanken i det dansk tyske kultursamarbejde”, slutter den nytiltrådte udvalgsformand, Kjeld Thrane.

Fakta:

  • Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig har til formål at understøtte kultursamarbejdet i det dansk tyske grænseland. Kulturaftalen er indgået mellem de fire sønderjyske kommuner, de nordtyske kreise og stadt Flensburg, samt Land Schleswig Holsten, Region Syddanmark og den danske stat. Kulturaftalen løber i perioden 2017-2020 og har et budget på 14,79 mio kr.. Kulturaftalen støtter større dansk tyske projekter.
  • KursKultur 2.0 er en åben pulje, der giver støtte til dansk tyske møder og projekter for alle i det dansk tyske grænseland. Projektet bakkes op af de fire sønderjyske kommuner, de nordtyske kreise, stadt Flensburg, Land Schleswig Holsten, Region Syddanmark og den danske stat, samt en lang række partnere herunder uddannelsesinstitutioner, kulturinstitutioner og andre kommuner i det dansk tyske grænseområde. KursKultur 2.0 løber til og med 30. juni 2022, og har et budget på 23,6 mio kr.

Be the first to comment on "HADERSLEV: Kulturudvalgsformand fra Haderslev skal sætte kursen for dansk tysk samarbejde"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*