Derfor sender P1 og P4 fælles om corona-situationen

DR skal både begrænse antallet af medarbejdere på job, og samtidig leve op til sine beredskabs-forpligtelser med at sende nyheder og opdateringer om situationen.

DR har samlet alle kræfterne på radioområdet på at sende nyheder og opdateringer døgnet rundt om corona-situationen. Derfor får lytterne til DR’s radiokanaler i den kommende tid vendt op og ned på deres sædvanlige programmer.Vi har stor forståelse for de lyttere, som synes, at vi enten sender for meget musik og for lidt journalistik eller for lidt musik og for meget tale, men vi må indgå mange kompromiser i denne situation.DR’S NYHEDSDIREKTØR SANDY FRENCH

DR’s nyhedsdirektør Sandy French siger:

– Vi er i en situation, hvor store dele af samfundet er lukket ned, og det påvirker alle vores udsendelser på både tv og radio. Som offentlig virksomhed er vi forpligtet til at sende så mange medarbejdere som muligt hjem for at leve op til vores samfundsansvar. Men samtidig er vi en del af beredskabet, der skal sikre en solid nyhedsdækning og opdatering om situationen både i Danmark og i udlandet. Vi samler derfor vores radiokræfter om P4, så vi alle døgnets 24 timer sender direkte med værter i studiet, så befolkningen kan være sikre på, at de her får de seneste opdateringer, og det er også her vi giver plads til breaking news.

Når bredest ud

Hun tilføjer, at P4 er valgt som hovedkanal for DR’s corona-dækning på radioen for at informere så mange som muligt. P4 er den danske radiokanal, der når ud til langt flest lyttere.LÆS OGSÅ:Daglige gudstjenester kan følges på DR

– Men vi ser hver dag på, hvordan vi løser vores opgave bedst muligt, og er der noget, vi kan gøre bedre, så ændrer vi det, siger Sandy French.

P1 og P4 sender lige nu fælles om morgenen på hverdage fra klokken 6 til 10 og igen om eftermiddagen fra klokken 15 til 18. I weekenderne er det fra klokken 7 til 10 og igen fra klokken 16 til 18.

Begge radiokanaler sender desuden fra det daglige pressemøde med regeringen og myndighederne klokken 14. Dog uden pressens spørgsmål på P4, mens P1 også sender spørgerunden.

– Vi har lavet en fælles redaktion mellem de ni distrikter, ‘P1 Morgen’ og ‘Orientering’, så vi både morgen og eftermiddag kan sende et aktuelt nyhedsmagasin, som kombinerer det bedste fra P1 og P4, forklarer Sandy French.

Radioavisen udkommer i fuldt format og det samme gør de regionale nyhedsoverblik. Derudover udkommer DR’s nyhedspodcast ’Genstart’ dagligt med et corona-relateret tema.

– Vi har stor forståelse for de lyttere, som synes, at vi enten sender for meget musik og for lidt journalistik eller for lidt musik og for meget tale, men vi må indgå mange kompromiser i denne situation. Vi skal jo både nå de lyttere, som er vant til den regionale dækning på P4 og samtidig gå i dybden med de landsdækkende historier, som er et kendetegn for P1. Så det er klart, at lytterne får noget andet end det, de er vant til.

Når de to radiokanaler ikke sender fælles, sendes der på P4 direkte landsdækkende døgnet rundt med Radioavisen hver hele time og regionale nyheder klokken halv, mens P1 genudsender programmer. Der sendes også regionale nyheder på P5.

Se også programoversigten for DR’s radiokanaler her

Alle ændringer på tv og radio kan findes på dr.dk/programændringer, som løbende bliver opdateret.LÆS OPFACEBOOKTWITTERKOPIER LINK

Be the first to comment on "Derfor sender P1 og P4 fælles om corona-situationen"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*