COVID-19: Fælles erklæring om håndsrækning til økonomisk corona-ramte virksomheder og privatkunder

Regeringen har allerede taget mange og vidtgående initiativer for at afbøde de økonomiske konsekvenser som følge af corona-udbruddet. Med den fælles erklæring med Finans Danmark står det klart, at penge- og realkreditinstitutterne også ønsker at leve op til deres samfundsansvar og række både privatkunder og erhvervskunder en hånd i en svær situation.

Det skal blandt andet ske gennem adgang til statsgaranterede lån for virksomheder, tilbud om afdragsfrihed, henstand for privatkunders lån eller hjælp med kassekreditter. Det skal ske på rimelige vilkår, der samlet set ikke forringer kundens økonomiske situation. Erklæringerne indebærer derudover at, bankerne i lyset af den alvorlige situation genovervejer deres udbyttebetalinger.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

“Under finanskrisen holdt samfundet hånden under bankerne. Nu er vi i en Corona-krise, og her skal bankerne holde hånden under samfundet. Under gode, sunde virksomheder og danskere, der er kommet i klemme. Det mener jeg også, at de har en forpligtelse til at gøre. 

Vi har brug for en finansiel sektor, som yder et bidrag til at hjælpe dansk økonomi, lønmodtagere og virksomheder ud på den anden side af krisen.”

Administrerende direktør i Finans Danmark, Ulrik Nødgaard:

Det er en helt naturlig del af vores samfundsopgave at træde til og understøtte de sunde privatkunder og virksomheder, som er økonomisk ramt af corona-epidemien. Derfor har vi også meget tidligt i udbruddet meddelt, at vi stod klar med hjælp. Med denne fælles erklæring giver banker og realkreditinstitutter et yderligere håndslag på at hjælpe sunde kunder, som er midlertidigt hårdt ramt.”

Formålet med erklæringen er at bringe Danmark og dansk økonomi bedst muligt gennem den aktuelle krise.

Du kan læse hele den fælles erklæring mellem regeringen og Finans Danmark her

Hent faktaark om den fælles erklæringen mellem regeringen og Finans Danmark her

Be the first to comment on "COVID-19: Fælles erklæring om håndsrækning til økonomisk corona-ramte virksomheder og privatkunder"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*