HADERSLEV: Trafikafvikling ved Ribe Landevej og Omkørselsvejen forbedres

Fra mandag den 19. oktober begynder et mindre arbejde med at ændre to svingbaner i krydset Ribe Landevej/Omkørselsvejen/Storegade i Haderslev, også kaldet rampekrydset.
Svingbanerne her ændres, så der fremover er én bane til højresvingende og én til dem der skal ligeud eller til venstre. Samtidig fjernes den lille helle mellem banerne.

Rampekrydset i Haderslev, der fordeler trafik mellem Ribe Landevej, Storegade og Omkørselsvejen, er et af kommunens mest befærdede kryds. Nu vil Haderslev Kommune forbedre trafikafviklingen i krydset ved at ændre på to af svingbanerne. ”Der opstår ofte kø i krydset fra vest, når det er myldretid. Derfor ændrer vi på de to svingbaner for at få en bedre trafikafvikling”, siger Maiken Henningsen, der er ingeniør og projektleder ved Haderslev Kommune.

I dag giver de mange højresvingende biler en langsommere afvikling af trafikken, fordi de har vigepligt for cyklister og fodgængere og dermed blokerer krydset for de mange, der skal ligeud. Fremadrettet vil der være én vognbane til højresving og én til ligeud og venstresving fra vest.

”Når vi ændrer svingbanerne, får vi også mulighed for at give de højresvingende grønt lys lidt oftere, da de så kan køre, mens andre baner afvikles”, siger Maiken Henningsen i en pressemeddelelse.

Arbejdet starter mandag den 19. oktober klokken 9, når den værste morgentrafik er overstået, og forventes at vare frem til fredag den 30. oktober.

Der vil være omkørsel i uge 43, mens der arbejdes på kørebanen, hvor det kun være muligt at køre ligeud i krydset, når man kommer fra vest.

Be the first to comment on "HADERSLEV: Trafikafvikling ved Ribe Landevej og Omkørselsvejen forbedres"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*