Stor udrejsedag i morgen i efterårsferien

Det forventes i år, at ekstra mange danskere vælger at holde skolernes efterårsferie i Danmark på grund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger i forbindelse med Covid-19.

Den første lørdag i efterårsferien skal du derfor forvente tæt trafik og periodevise forsinkelser især på E20 fra hovedstadsområdet mod Jylland, samt på E45 Sønderjyske Motorvej. Derudover vil der være ekstra mange biler i de store sommerhusområder rundt om i landet.

Hjemrejseweekenden forventes at blive mere rolig, men dog stadig med noget tæt trafik – særligt lørdag hvor der er skiftedag i de fleste sommerhuse.

Skal du ud at køre i hverdagene i uge 42, forventes der færre biler på vejene og dermed også kortere rejsetid end sædvanligt i myldretiderne.

Strækninger med periodevis tæt trafik de to lørdage i efterårsferien

Tjek trafiksituationen inden du kører 

Der kan altid opstå kø og forlænget rejsetid pga. uheld, dårligt vejr eller andre uforudsete hændelser, og risikoen er større, når der er mange biler på vejene. Derfor råder vi dig til at holde dig orienteret om den aktuelle trafiksituation på din rute både før og under køreturen. Det kan du gøre på trafikinfo.dk, hvor du bl.a. kan høre de seneste meldinger fra P4 Trafik. Det giver en bedre chance for at undgå uheldige overraskelser i trafikken, og er der problemer på din planlagte rute, kan du måske nå at ændre denne eller dit afrejsetidspunkt.

Grænsekontrol kan betyde forsinkelser 

På de største rejsedage i efterårsferien vil der være risiko for kødannelser ved den dansk-tyske grænse ved Padborg for trafikanter, der skal ind i Danmark. Vi anbefaler derfor, at man også her kører udenfor de mest trafikerede tidsrum og desuden tjekker den aktuelle trafiksituation, hvis man skal krydse grænsen mod Danmark. Ligeledes kan der pga. grænsekontrollen også opstå kødannelser på Øresundsbroen.

Mange biler i sommerhusområderne 

Mange bruger efterårsferien på at tage en sidste gang i sommerhus, og man kan derfor forvente en øget trafikmængde i de store sommerhusområder. Det gælder særligt Rute 16 Hillerødmotorvejens forlængelse, Rute 21 mod Sj. Odde, Rute 55 ved Løkken og Blokhus, Rute 40 ved Skagen og Rute 11 fra Ribe mod Ringkøbing. Den ekstra trafik på disse ruter vil særligt være gældende den første lørdag i efterårsferien.

Gode råd til ferieturen

  • Kør udenfor de mest trafikerede tidsrum og sæt god tid af til din rejse.
  • Hold dig opdateret om den aktuelle trafiksituation både før og under køreturen på trafikinfo.dk
  • Hold god afstand til den forankørende, og vær opmærksom på midlertidige hastighedsnedsættelser – f.eks. ved vejarbejder.
  • Hav drikkevarer med i bilen.
  • Tjek vejrudsigten før du tager afsted.

Be the first to comment on "Stor udrejsedag i morgen i efterårsferien"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*