HADERSLEV: Nye statsborgere bydes velkommen

Grundlovsceremoni: Borgmester byder velkommen til nye statsborgere

Alle kommuner skal fra i år afholde grundlovsceremoni for borgere, der søger om dansk statsborgerskab. Første gang, det sker i Haderslev Kommune, er den 12. marts 2020 klokken 16, hvor borgmester H. P. Geil byder velkommen til nye statsborgere.

For at få dansk statsborgerskab, skal man deltage i en grundlovsceremoni i sin bopælskommune. I Haderslev Kommune er det borgmesteren, der tager imod nye statsborgere i byrådssalen på Haderslev Rådhus.

”Jeg glæder mig til at byde nye statsborgere velkomne ved vores første grundlovsceremoni. Det er en stor dag for mange, når de får tildelt statsborgeskab, og jeg ser frem til at være med til at markere dagen og gøre det til en festlig begivenhed”, siger H. P. Geil, borgmester i Haderslev Kommune i en pressemeddelelse i dag.

Ved højtideligheden på rådhuset skal de nye statsborgere skrive under på, at de vil overholde Grundloven og trykke hånd med borgmesteren, der også byder på et lille glas i dagens anledning.

For at kunne tilmelde sig ceremonien, skal man være optaget på en relevant lov om dansk indfødsret.

Haderslev Kommune afholder fremover grundlovsceremoni to gange om året. Første gang er den 12. marts 2020 klokken 16.00. Sidste frist for tilmelding er den 18. februar 2020.

Be the first to comment on "HADERSLEV: Nye statsborgere bydes velkommen"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*