Travlt på gågaden i dag

TØNDER: Tysk genforeningsdag betyder travlhed i butikkerne på gågaden. Butikkerne har åbent til kl. 16.00 i dag og i morgen, søndag den 4. oktober, har butikkerne i Tønder åbent fra kl. 11.00 – 16.00.

Tyske en-dages-kunder

De forlængede åbningstider både lørdag og søndag er baseret på at butikkerne i Tyskland holder lukket lørdag pga. genforeningsdagen, og søndag fordi rigtig mange tyskere har startet deres efterårsferie og forbliver i Danmark eller tager på det, de kalder “Kurzurlab – Tagesurlaub”. Og så smutter de på en tur til bl.a Tønder, og her har de så, udover et rigtig godt udbud af restauranter og andre spisesteder, også muligheden for at shoppe i den hyggelige gågades mange specialbutikker.

Det var den lokale handelsstandsforenings formand, Anders Jacobsen, der på vegne af medlemmerne oplyste, at byens butikker savnede de mange endags turister, der inden Corona-udfordringen, udgjorde et godt kundegrundland.

Nu er den Corona-betingede grænselukning så ophævet, og på den tyske genforeningsdag var der en mulighed for at få tyske kunder ind i byen og samtidig godt fordelt over dagen gennem en længere åbningstid.

Og så er det vel også en slags benarbejde, set med turistøjne, i en tid hvor turisterne ikke ligger og slanger sig på stranden på Rømø.


Shopping er faktisk blevet en integreret del af turismen i dag.

Be the first to comment on "Travlt på gågaden i dag"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*