Seneste opgørelse viser, at 150.000 danske lønmodtagere står til at blive sendt hjem med fuld løn.
Corona-udbruddet rammer danskernes arbejdspladser, når butikker og ordrebøger står tomme. Og det er der mange, der har gjort brug af. Tal fra Erhvervsstyrelsen viser, at der er sendt ansøgninger for mere end 150.000 danske lønmodtagere, som dermed kan undgå en fyreseddel på grund af den trepartsaftale om lønkompensation, som regeringens og arbejdsmarkedets parter har indgået.
Med ordningen har både store og små virksomheder muligheden for at sende medarbejderen hjem med fuld løn med statens hjælp i stedet for at fyre medarbejderen.
”Det her er en fantastisk god nyhed midt i al det triste, for det betyder, at tusindevis af danskere er sendt hjem med ro i maven og kan beholde deres job og løn. Regeringen har lavet hjælpepakker for knap 400 milliarder kroner, og det at beholde danske arbejdspladser har været en aboslut førsteprioritet. At så mange har søgt viser jo bare, at ordningerne virkelig har sit værd derude. Det er også derfor, at både hjælpepakkerne, vi har lavet med Folketingets partier, er blevet udvidet og justeret, og trepartsaftalen om lønkompensation er blevet forlænget. Det er jeg utrolig glad for,” siger erhvervsminister Simon Kollerup i en pressemeddelelse.
Statens bidrag til lønnen er maks 30.000 kr. per måned per medarbejder. Det gælder både funktionærer og ikke-funktionærer.
”Lønkompensationsordningen er et sikkerhedsnet til lønmodtagere i denne meget vanskelige tid. Jeg er enormt glad for, at vi med aftalen allerede er lykkedes med at holde hånden under 150.000 danskere, så de både har beholdt deres arbejde og deres løn. For bag hvert eneste tal i statistikken gemmer sig et menneske, der i stedet for en fyreseddel nu får at vide, at de kan beholde deres job og levebrød. Og med forlængelsen af trepartsaftalen og udvidelsen af hjælpepakkerne kan vi hjælpe endnu flere,” siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.
Lønkompensationsordningen gælder fra og med 9. marts til og med 8. juli 2020. Alle virksomheder, der har søgt og lever op til kravene for lønkompensation, får del i støtten fra staten.
Fakta:
I ordningen gives der følgende kompensation til virksomhederne:
• Funktionærer: 75 % af de samlede lønudgifter, dog maksimalt 30.000 kr. pr. måned pr. fuldtidsansat.
• Ikke-funktionærer: 90 %, dog maksimalt 30.000 kr. pr. måned pr. fuldtidsansat.
Medarbejdere behøver ikke være fuldtidsansatte, for at virksomheden kan søge om kompensation.
Ordningen gælder for alle private virksomheder, der lever op til en række kriterier – blandt andet:
• Ordningen gælder for private virksomheder, der er ekstraordinært hårdt økonomisk ramt som følge af coronavirus, og som derfor står over for at varsle afskedigelser for minimum 30 % af medarbejderstaben eller mere end 50 ansatte.
• Virksomheden skal betale fuld løn til medarbejderne i kompensationsperioden.
• Medarbejderne skal afholde fem optjente feriedage, afspadseringsdage eller fridage uden løn i løbet af kompensationsperioden. Det gør sig dog ikke gældende for virksomheder, hvor der er aftalt lønnedgang i forbindelse med COVID-19.
• Ordningen gælder også private fonde, foreninger og selvejende institutioner, hvis de modtager mindre end halvdelen af institutionernes ordinære driftsudgifter i offentlige tilskud.
Yderligere informationer og kriterier findes på virksomhedsguiden.dk, hvor der er link til ansøgningsblanketten.
Be the first to comment on "COVID-19: Virksomheder vil sende 150.000 danskere hjem med lønkompensation"