Smittetrykket stiger i Tønder Kommune

    Antallet af borgere der er smittet med Covid-19 er stigende i Tønder Kommune. For at undgå smittetrykket fortsat stiger lukker kommunen nu ned for egne offentlige fælles arrangementer og aktiviteter.     
    Med ni smittede indenfor de sidste syv dage ligger Tønder på 24 smittede per 100.000 indbyggere, og er nu det myndighederne klassificerer som en rød kommune. 
I Markledets Børnehave i Løgumkloster er der i dag konstateret et nyt smittetilfælde, og dermed er tre pædagoger og et barn nu smittet. Tønder Kommune har derfor i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed besluttet, at børnehaven holder lukket fra og med i dag.

Som en konsekvens af den seneste udvikling og det stigende smittetal i kommunen har Tønder Kommune besluttet, at man indtil videre lukker ned for alle offentlige fælles arrangementer og aktiviteter, som kommunen er arrangør af. Samtidig opfordrer Tønder Kommune til, at borgere fortsat har fokus på forsigtighedsprincippet og følger myndighedernes anvisninger.

“Der er mange kommuner der er hårdere ramt, end vi er i Tønder Kommune. Men vi kan se, at der er en stigning i antallet af smittede, og ud fra et forsigtighedsprincip, så er det noget vi må reagere på”, fortæller borgmester Henrik Frandsen i en pressemeddelelse.

Beslutningen kommer til at påvirke programmet for Tønder Kulturuge, som løber fra lørdag den 26. september og frem til lørdag den 3. oktober, hvor kommunen ellers havde planlagt en række arrangementer og aktiviteter samt uddelingen af Foreningsprisen, som skulle have været uddelt fredag den 25. september.  
“Det er træls, at vi nu må aflyse en række arrangementer, som rigtig mange mennesker havde glædet sig til. Vi tager løbende bestik af situationen, og så snart vi kan se, at det går den rigtige vej, så vil vi gradvis åbne igen. Det håber jeg, at folk vil have forståelse for”, siger Henrik Frandsen. 

Alle bygninger og funktioner i Tønder Kommune er fortsat åbne med normale åbnings- og træffetider. Det gælder både Borgerservice, jobcenteret, skoler, dagsinstitutioner, plejecentre, biblioteker, svømmehaller samt øvrige borgerrettede institutioner og afdelinger.

Der er heller ingen ændringer for borgere, der har fysiske møder med ansatte ved kommunen.    

Be the first to comment on "Smittetrykket stiger i Tønder Kommune"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*