Covid-19 smittet medarbejder på Richtsens Plejecenter i Tønder Kommune

  • Lørdag formiddag fik vi meddelelsen om, at en ansat på Richtsens Plejecenter er erklæret smittet med Covid-19″, oplyser direktør for Børn og Skole, Pleje og Omsorg, Jan Præstholm som tilføjer: “Smitten har relation til allerede kendt smittet, hvorfor der er meget stor sandsynlighed for, at smitten ikke stammer fra plejecenteret. Ingen beboere eller øvrige ansatte har på nuværende tidspunkt symptomer på Covid-19. 

Jan Præstholm oplyser, at tre medarbejdere samt seks beboere i den bo-enhed, hvor medarbejderen var tilknyttet, er nær-kontakter og isoleres indtil testresultater foreligger.

Efter dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed og Region Syddanmark, er det ikke nødvendigt at teste samtlige beboere og personale. Dette med afsæt i, at smitterisikoen kan indkredses til en selvstændig bo-enhed. Derfor testes nærkontakter samt de ansatte, som har haft deres færden i bo-enheden. I alt 20 medarbejder og seks beboere testes. Testene gennemføres søndag formiddag, hvor test-bilen fra Region Syddanmark er rekvireret. 

Jan Præstholm oplyser endvidere, at der er i alt 69 beboere og ca. 80 ansatte på Richtsens Plejecenter. Alle ansatte og beboere er orienteret om situationen  De pårørende til de seks beboere i bo-enheden er underrettet direkte, og der er fremsendt mail og udarbejdet opslag for orientering af øvrige pårørende. Der vil blive opgivet kontaktnummer på ledelsen, hvis pårørende har spørgsmål til situationen.

“Vi var allerede i forberedelsesfasen fredag, idet den smittede medarbejder var udtaget til testning. Vores køreplan var derfor klar, da vi lørdag formiddag fik beskeden. Det blev pludselig en meget travl weekend for lederne og medarbejderne, som skal have stor ros for den ekstraordinære indsats der har været påkrævet”, siger Jan Præstholm.

Med det seneste tilfælde af Covid-19 smitte, er tre institutioner i Tønder Kommuner inden for få dage blevet direkte berørt af Covid-19 smitte. Daginstitutionen Markledets Børnehave lukkede torsdag pga. flere smittetilfælde og et smittetilfælde på Løgumkloster Skole medførte hjemsendelse af to 8. klasser. 

I den anledning kommer Borgmester Henrik Frandsen med en klar opfordring:

“Med de seneste dages oplevelser i Tønder Kommune, hvor vi er blevet en såkaldt rød kommune og hvor vi ser Covid-19 smitten udvikle sig i den forkerte retning, må vi for alvor påtage os opgaven med at være forsigtige og ansvarlige i den måde vi færdes med hinanden på. Det har vi været dygtige til hidtil i Tønder Kommune, hvor vi i lang tid har haft meget få smittetilfælde. Det har ændret sig nu”.

Be the first to comment on "Covid-19 smittet medarbejder på Richtsens Plejecenter i Tønder Kommune"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*