Vær med i Vi tester Danmark kampagnen – du kan teste dig selv for COVID-19

Der kan være en ekstra god grund til at tjekke din e-Boks fra i dag og den kommende uge.

Invitationen om at deltage i det landsdækkende ”Vi tester Danmark” projekt vil blive sendt ud fra Statens Serum Institut fra i dag og frem til og med på onsdag. Der vil i alt blive sendt 1.000.000 invitationer ud til tilfældigt valgte borgere i Danmark med en e-Boks.

”Holdet bag kampagnen håber derfor meget på, at rigtigt mange danskere vil tjekke deres e-Boks og hjælpe os med at samle data ind. For med dette projekt kan vi samle en viden, som ingen andre i verden kan,” udtaler overlæge Robert Skov fra Statens Serum Institut.

I invitationen vil der være link til et spørgeskema. Spørgeskemaet er relativt omfattende og tager ca. 15 minutter at udfylde. ”For at sikre at den indsamlede viden kan bruges på den bedst mulige måde, er det vigtigt, at vi får detaljerede oplysninger. Det gælder hvilke befolkningsgrupper, der smittes, hvilke symptomer, den enkelte har – og ikke mindst hvad der skulle være af senfølger. Derfor er spørgeskemaet blevet så langt, men vi håber på, at borgerne gerne vil bruge 15 minutter til at hjælpe os med at kontrollere epidemien bedst mulig fremover,” udtaler professor Susanne Dam Poulsen.

Til sidst i spørgeskemaet vil der være mulighed for at melde sig til at få tilsendt en antistoftest som man selv kan udføre derhjemme. Der er omkring 500.000 tests til rådighed, så der er stor sandsynlighed for at de, der ønsker det, får tilsendt en test. Hvis flere end 500.000 melder sig, vil vi sende til dem, der først har meldt sig til. ”Test af så mange danskere vil give os uvurderlig information om udbredelsen af smitten i Danmark, ikke mindst hos personer, som ikke har haft symptomer og dermed ikke tidligere er blevet podet,” udtaler professor Christian Erikstrup. 

Vi tester Danmark” er et stort nationalt projekt, der går ud på at undersøge omfanget og konsekvenserne af sygdom forårsaget af coronavirus blandt borgere i Danmark. Formålet er at skaffe viden, så vi med større sikkerhed kan sige noget om, hvordan coronavirus påvirker den samlede danske befolkning. I første omgang vil op mod en million tilfældigt udvalgte danskere over 15 år blive kontaktet via e-Boks og spurgt, om de vil være med. 

”Vi tester Danmark” drives af Statens Serum Institut i samarbejde med eksperter fra regionerne og universiteterne. Projektet bakkes op af Sundhedsstyrelsen, Styrelsen for Patientsikkerhed, Kommunernes Landsforening, Danske Regioner og en lang række interesseorganisationer.

For yderligere information sewww.vitesterDanmark.dk

Be the first to comment on "Vær med i Vi tester Danmark kampagnen – du kan teste dig selv for COVID-19"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*