Politiet opløser KFUM-Spejdernes landsmøde

Fra spejderne selv: – Opløsningen af landsmødet skete til trods for, at der både op til landsmødet og under landsmødet har været kontakt med myndighederne for at sikre, at arrangementet overholdt alle retningslinjer.

Politiet opløste landsmødet lørdag eftermiddag, da det var deres vurdering, at det ikke blev gennemført i overensstemmelse med en ny bekendtgørelse udgivet natten til lørdag, som trådte i kraft lørdag kl. 12.00. Bekendtgørelsen var en yderligere skærpelse af myndighedernes udmelding fredag eftermiddag.

Tidligere på dagen havde politiet været på besøg for at inspicere landsmødet. Politiet gav os den vurdering, at alt var i orden, og at vi overholdt alle retningslinjer.

Den vurdering var rigspolitiets jurister ikke enige i og med baggrund i den nye bekendtgørelse meddelte de lørdag eftermiddag, at landsmødet skulle opløses.

Ny hovedbestyrelse klappet ind

Umiddelbart før landsmødets opløsning nåede deltagerne at vælge de 11 hovedbestyrelseskandidater til en ny hovedbestyrelse ved fredsvalg. Derudover klappede landsmødedeltagerne til hovedbestyrelsens oplæg til, at korpsafgiften forblev uændret.

Herefter blev landsmødet opløst, og deltagerne forlod Messe C i god ro og orden.

Lørdag aften konstituerer den nyvalgte hovedbestyrelse sig.

Be the first to comment on "Politiet opløser KFUM-Spejdernes landsmøde"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*