Antallet af Corona-smittede stiger igen i Tønder Kommune

       
    Over de seneste par dage er antallet af Corona-smittede igen steget i Tønder Kommune. I sidste uge var incidenstallet – antallet af smittede per 100.000 borgere – nået ned på under 20, men tallet er nu igen steget til 70. Det svarer til, at 27 er smittede over de seneste syv dage. Tønder Kommune er derfor igen kategoriseret som rød kommune jf. Styrelsen for Patientsikkerhed og Statens Seruminstitut.     
    Flere af de smittede har tilknytning til forskellige kommunale institutioner. Fredag blev en elev fra Tønder Overbygningsskole konstateret smittet med Covid-19. Eleven har ikke haft nærkontakter fra skolen i Uge 42, hvorfor der ikke er konsekvenser for andre på skolen. Lørdag blev en medarbejder fra Den Danske Børnehave i Løgumkloster konstateret smittet med Covid-19. Tre medarbejdere og otte børn er hjemsendt som nærkontakter.   Ydermere blev en elev fra Tønder Grundskole lørdag konstateret smittet med Covid 19. Eleven har ikke haft nærkontakter fra skolen i Uge 42, hvorfor der ikke er konsekvenser for andre på skolen. Søndag blev en medarbejder fra Ungdomsskolen konstateret smittet med Covid 19. Vedkommende har ikke befundet sig i Tønder Kommune i Uge 42, og derfor er der ikke lokale nærkontakter som skal isoleres.    
          Borgmester Henrik Frandsen appellerer til, at at alle borgere tager et personligt ansvar i kampen mod Covid 19   Opsporing af nærkontakter inkluderer også samvær i fritiden, hvilket har været et væsentligt parameter i Uge 42/Efterårsferien.  

“Det er væsentligt at pointere, at Sundhedsstyrelsens anbefalinger og retningslinjer også gælder i fritiden. Vi skal derfor være påpasselige, når vi i sociale sammenhænge kommer fysisk tæt på hinanden. Det er væsentligt at holde fast i, at vi ved enhver form for samvær tager smitterisikoen alvorlig, uanset om det er når vi er på arbejde, går i skole eller dyrker sport og lignende.    
    Jeg vil derfor appellere til, et vi alle hver især påtager os et personligt ansvar i denne tid”, fortæller borgmester Henrik Frandsen.   Tønder Kommune er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed i forbindelse med opsporing af nærkontakter til personer, som er blevet smittet af Covid-19. Efter en travl weekend udtaler direktør for Børn og Skole, Pleje og Omsorg, Jan Præstholm:  

“Bliver man kategoriseret som nærkontakt, vil man blive kontaktet. Det er via den smittede, den smittedes familie og den institution den smittede frekventerer, at nærkontakter opspores. Nærkontakter isoleres og opfordres til at lade sig teste for Covid-19. Hvis man ikke er kategoriseret som nærkontakt og alligevel har en personlig bekymring for at have været i smitterisiko, har man til enhver tid mulighed for selv at tage initiativ til at blive testet”, fortæller Jan Præstholm.   Med det høje smittetal, er Tønder Kommunes beredskab fortsat iværksat. Det betyder bl.a., at de administrative medarbejdere i videst muligt omfang arbejder hjemmefra.  

“Ingen af de kommunale funktioner er lukket ned, men forskelige tiltag er taget for at minimere smitterisikoen. Det betyder bl.a., at møder i videst muligt omfang afholdes over video, deltagelse i kurser og uddannelse udsættes og kommunen indkalder fortsat ikke til større offentlige arrangementer. Samtidig samarbejder vi med Region Syddanmark om at få rekvireret et mobilt testcenter i Tønder Kommune i indeværende uge”, fortæller borgmester Henrik Frandsen.    

Be the first to comment on "Antallet af Corona-smittede stiger igen i Tønder Kommune"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*