TØNDER: Tønder Kommune går nye veje for at sikre maksimal arbejdsglæde og trivsel

I dag er Tønder Kommunes samarbejdsfelt, som består af ledere, arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter, samlet om at træne ibrugtagningen af Tønder kommunes nye koncept for arbejdspladsvurdering (APV).

Tønder Kommune er i dag placeret i den bedste tredjedel af landets kommuner, når sygefraværet måles i de danske kommuner. Med udgangspunkt i Tønder Kommunes værdier og leveregler går kommunen nu nye veje for at sikre endnu højere arbejdsglæde og trivsel.

“Et åbent og tillidsfuldt samarbejde mellem medarbejdere og ledere er en forudsætning for at skabe et godt arbejdsmiljø. Begge parter har ansvar for at bidrage fra hver deres perspektiv og position på arbejdspladsen. Når medarbejdere, tillidsrepræsentanter og ledere sætter sig sammen og sætter ord på, hvordan det går med trivslen, vil vi få et langt bedre afsæt til det videre fælles arbejde med at forbedre trivslen”, forklarer Tønder Kommunes kommunaldirektør, Klaus Liestmann i en pressemeddelelse.

Masser af gode input og godt humør, da Tønder Kommune i dag holdt arbejdsmiljødag.

Det er Tønder Kommunes ambition at skabe et helt nyt samarbejde om APV og dermed komme væk fra de anonyme APV-spørgeskemaer, som ofte kan være upræcise og svære at arbejde med efterfølgende.

I stedet ønsker Tønder Kommune at skabe en løbende og åben dialog mellem medarbejdere og ledere – en dialog, der skal være baseret på tryghed og tillid.

Det sker med udgangspunkt i “Sig det”, der er én af Tønder Kommunes leveregler og som nu bliver implementeret i kommunens arbejde med arbejdspladsvurdering (APV).

“Jeg ser frem til at få skabt en øget dialog, hvor både ledere, tillidsrepræsentanter og medarbejdere kan snakke åbent sammen med en fælles agenda, der hedder at skabe en endnu bedre arbejdsplads for medarbejderne “, fortæller Anne Persson, der er tillidsrepræsentant og næstformand i Hovedmedarbejderudvalget (HMU).

Formålet med den dialogbaserede tilgang er at inddrage medarbejderne med fokus på at udforske muligheder og udvikling. Gennem dialogmøder bliver de berørte medarbejdere hørt og kan bidrage med løsninger, som kan udmøntes i konkrete forslag til en handlingsplan.

Det handler om at bruge dialogen til at udvikle problemområder til ønsker og drømme om en bedre fremtid. Hermed ønsker Tønder kommune at styrke medarbejderindflydelsen, trivslen og den daglige drift i Tønder Kommune.

I en overgangsperiode vil medarbejderne fortsat have mulighed for anonymt at komme med input til arbejdsmiljøet på arbejdspladsen. Til det formål vil der blive placeret postkasser rundt omkring på de forskellige adresser i Tønder Kommune.

Tønder Kommune sætter for alvor gang i de nye metoder i dag, hvor der afholdes fælles arbejdsmiljødag på Ecco center i Tønder.

Be the first to comment on "TØNDER: Tønder Kommune går nye veje for at sikre maksimal arbejdsglæde og trivsel"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*