TØNDER KOMMUNE: Kom på eventyr med børnene

Nyt tilbud i Tønder Kommune: Sender børnefamilier på eventyr i naturen

I sommerferien lancerer Tønder Kommune seks stednære eventyr skrevet til udvalgte ruter i kommunens smukke natur. Eventyrene er lavet i samarbejde med appen Natureventyr, der allerede har fået tusindvis af børn og voksne ud på eventyr rundt omkring i landet.

Sommer betyder masser af timer under åben himmel, og nu kommer der endnu en god grund til, at børnefamilier skal tage ud og opdage de mange naturperler i Tønder Kommune. 

Natureventyr er en app fyldt med eventyr målrettet børn i alderen 3 til 8 år. Eventyrene udspiller sig som skattejagter langs børnevenlige ruter i udvalgte områder, og det gør det nemt og sjovt for børnefamilier at gå på opdagelse i naturen. 

Seks eventyr skrevet unikt til områder i kommunen
I første omgang har Tønder Kommune og Natureventyr lanceret seks unikke eventyr, der udspiller sig ved Vidåslusen og i udvalgte skove nær Tønder, Agerskov, Løgumkloster, Toftlund og på Rømø. 

Takket være aftalen med Natureventyr bliver alle eventyr gratis at bruge for børnefamilier, turister, skoler og daginstitutioner.

Langs ruterne i disse områder udspiller sig eventyr i børnehøjde, der alle tager udgangspunkt i de ting, som børn og voksne kan se, høre og røre ved. Fortællingerne i Natureventyr er skrevet med udgangspunkt i områdets lokalhistorie og dyreliv, men er tilsat en sund dosis fantasi i form af modstandsmus på Rømø, magiske søer og vingeløse Alfer ved Toftlund samt heltemodige redningsaktioner ved Gammelskov Batteri ved Agerskov. 

Undervejs bliver børnene inddraget gennem spørgsmål og udfordringer, og kombinationen af fantasi, leg, bevægelse og læring er en fremragende kur mod trætte børneben. 

Forpligtende samarbejde med DGI og Danmarks Idrætsforbund
Lanceringen af de seks eventyr sker som et led i kommunens øgede indsats for at forsyne børnefamilier med attraktive sommeraktiviteter.

Samtidig bakker projektet op om det forpligtende samarbejde, som Tønder Kommune har indgået med DGI og Danmarks Idrætsforbund, der skal motivere endnu flere til at være aktive. Samarbejdet hedder “Bevæg Dig For Livet”, og målet er at få flere til at bevæge sig – også i naturen.

Fakta:
Natureventyr er en app udviklet i samarbejde med DGI. Målet med app’en at gøre det nemt for børnefamilier at tage på eventyr i naturen ved at tilbyde en færdigpakket oplevelse med destination og aktivitet på stedet. Bag projektet står fem børnefamilier fra Sjælland, Fyn og Jylland.

App’en er gratis at downloade til både IOS og Android. I kraft at samarbejdet med Tønder Kommune er eventyrene gratis tilgængelig, og man kan gå dem, så mange gange man vil.

Se mere og hent appen på www.natureventyr.nu

Be the first to comment on "TØNDER KOMMUNE: Kom på eventyr med børnene"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*