TØNDER: Tønder Kommune tilbyder nyt digitalt fællesskab

En ny digital platform med flere end 270.000 brugere skal bane vejen for fællesskab og frivillighed og hindre uønsket ensomhed og psykisk sårbarhed.

Forskning viser, at det er vigtigt for menneskers trivsel og livskvalitet, at de indgår i sociale fællesskaber. Derfor har Tønder Kommune indledt et samarbejde med Boblberg.dk, der er en digital platform med et fællesskab bestående af mere end 270.000 brugere.

– I Tønder Kommune har vi stor fokus på borgernes fysiske og mentale sundhed, og her er Boblberg det nyeste tiltag til at fremme især den mentale sundhed blandt borgerne. Mens social isolation er en af faktorerne, der kan påvirke den mentale sundhed negativt, kan det at være med i sociale fællesskaber styrke den mentale trivsel. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde borgerne et nyt fællesskab gennem Boblberg, udtaler fagchef for Sundhed og Arbejdsmarked Anne-Mette Dalgaard i en pressemeddelelse.

På Boblberg.dk er al aktivitet på platformen brugerdrevet af de mere end 270.000 brugere. Her skriver borgere sammen i selvoprettede opslag, hvor de deler fælles interesser, oplevelser og sociale aktiviteter – men også̊ svære emner, som f.eks. ensomhed og psykisk sårbarhed.

Nye venskaber
På den måde kan brugerne finde støtte og skabe nye sociale relationer, som de kan tage med ud i den virkelige verden. Eksemplerne er mange og nogle har fundet træningsmakkere, andre at strikke med, nogle til madhygge eller ganske enkelt nogle med samme ønske om at starte nye venskaber.

På Boblberg bliver brugerne inspireret og inviteret til at bruge lokalsamfundet på nye måder og i fællesskab med andre. På samme måde kan brugerne inspirere hinanden til at blive frivillige i lokalsamfundet.

Det er gratis for alle i Tønder Kommune at oprette en profil på Boblberg.dk.

Fakta om Boblberg:

–          Mere end 270.000 medlemmer er en del af Boblberg

–          Boblberg er gratis, tilgængeligt på alle enheder, og der er medlemmer fra 15 – 94 år.

– Boblberg er udviklet i samarbejde med tre af landets kommuner, 2.500 borgere fra hele Danmark og et stort udsnit af organisationer, som har berøring med kultur, fritid, sundhed og det frivillige.

Be the first to comment on "TØNDER: Tønder Kommune tilbyder nyt digitalt fællesskab"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*