TØNDER KOMMUNE: – Vi fremrykker betaling til virksomheder

Ved at fremrykke betaling til de virksomheder, Tønder Kommune handler med, håber kommunen at kunne hjælpe det lokale erhvervsliv økonomisk i en svær tid.

Regeringens og sundhedsmyndighedernes seneste tiltag for at mindske smittespredningen med corona-virus kan få omfattende økonomiske konsekvenser for mange virksomheder og erhvervsdrivende. Også i Tønder Kommune vil virksomhederne kunne mærke den ekstraordinære situation på pengepungen.

Derfor har Regeringen iværksat forskellige hjælpepakker til erhvervslivet for at afbøde de negative konsekvenser, bl.a. ved at udskyde betalingsfrister for moms for månedsafregnede virksomheder, samt A-skat og AM-bidrag, ligesom Regeringen netop har varslet initiativer, der skal give en økonomisk håndsrækning til selvstændige samt små og mellestore virksomheder.

Nu følger Tønder Kommune regeringens eksempel i håb om at mindske de økonomiske konsekvenser for det lokale erhvervsliv. Det sker ved, at Tønder Kommune fremrykker betalingen af fakturaer fra de virksomheder, som Tønder Kommune handler med.

Det blev besluttet på Økonomiudvalgets møde den 18. marts 2020.

– Almindeligvis bliver alle fakturaer betalt på den forfaldsdato, der er angivet på fakturaen. Men den praksis tilsidesætter vi nu, så vi betaler alle fakturer, så snart de er modtaget og godkendt. Dermed får de erhvervsdrivende hurtigere deres betalinger. Det kan forhåbentligt bidrage positivt til deres likviditet, så de bedre kan stå imod de svære udfordringer, de pt. står i, udtaler formand for økonomiudvalget, borgmester Henrik Frandsen i en pressemeddelelse.

Manuel betaling
Som udgangspunkt sker fakturabetalingen i Tønder Kommune automatisk på baggrund af de betalingsfrister, der er påført fakturaen fra den enkelte leverandør.

En ændring af betalingsprincippet kan teknisk set ske ved en midlertidig, manuelt, tilrettelagt løsning, således at fakturaer bliver betalt umiddelbart efter, at de er modtaget og godkendt.

– Ændringen vil medføre et midlertidigt højere kassetræk for Tønder Kommune, men det er vigtigt, at vi står sammen og giver en hjælpende hånd, hvor vi kan, udtaler Henrik Frandsen.
 

Den midlertidige fremrykning af betalingstidspunktet for fakturaer sker i første omgang frem til udgangen af maj 2020.

Be the first to comment on "TØNDER KOMMUNE: – Vi fremrykker betaling til virksomheder"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*