63.000 mink skal aflives i Tønder Kommune

Regeringens beslutning om aflivning af alle danske minke rammer syv minkfarmere i Tønder Kommune, hvor 63.000 dyr i de kommende dage skal aflives.

På landsplan vil mellem 15 og 17 millioner dyr på fordelt ud på cirka 1100 minkfarme blive aflivet de næste fem til ti dage. Tønder Kommune har syv minkfarme og tilsammen drejer det sig her om ca. 63.000 mink der skal aflives inden for de næste 10 dage. Farme under 7.500 dyr har fem dage til at få aflivet dyrene, farme med over 7.500 dyr har 10 dage til aflivningen. 
    
Borgmester Henrik Frandsen har torsdag formiddag været i telefonisk kontakt med alle syv minkavlere.

“De bliver hårdt ramt af denne voldsomme, men nødvendige, indgriben. Der skal ikke være tvivl om, at det er et meget, meget hårdt slag for de familier, som beskæftiger sig med branchen. Samtidigt vil en række underleverandører også blive påvirket. Det er umådeligt trist,” siger Tønders Borgmester.

Aflivningen af de danske minke sker, fordi der er fundet muteret coronavirus i dyrene. Den virus har bredt sig til mennesker og kan have negative konsekvenser for en kommende vaccine.

Ifølge Statens Serum Institut er der risiko for, at smitten spredes yderligere, og at der kommer flere mutationer, hvis man fortsætter minkproduktionen og lader avlsdyrene leve.

“Vi bliver igen mindet om alvorligheden i Covid 19, og det understreger, at vi alle har et ansvar for at følge retningslinjerne udstedt af myndighederne,” siger Henrik Frandsen. 

Tønder Kommune ligger i dag med et incidenstal på 99,1. Incidenstallet står for smittetallet per 100.000 indbyggere. Dagens tal er 37 smittede, hvilket er et lille fald fra 39 smittede i går.

Be the first to comment on "63.000 mink skal aflives i Tønder Kommune"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*