Og om lidt starter skolen igen…

Sænk farten på skolevejene

I august begynder over 300 nye børn i skole i Tønder Kommune. Det får Tønder Kommune sammen med Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og Politiet til, at opfordre bilisterne til at vise hensyn.

Lige om lidt vil det vrimle med forventningsfulde børn på skolevejene, når skolerne åbner igen efter ferien. Det stiller store krav til de øvrige trafikanter, da mange børn endnu ikke har den store erfaring med at gå eller cykle i trafikken, som ofte kan være intensiv i myldretiden ved skolerne.
 

For at minde bilisterne om at være ekstra opmærksomme og respektere fartgrænserne på skolevejene, er Tønder Kommune med i den landsdækkende skolestartskampagne “Børn på vej”.

Fra den 10.-30. august vil kampagnen blandt andet kunne ses på plakater på mange skoleveje.
 

– Vi opfordrer alle trafikanter – både forældre der kører deres barn til skole og de bilister, der bare kører forbi en skole – om at vise hensyn, siger Sonja Svendsen fra Trafiksikkerhedsrådet i Tønder Kommune og fortsætter:
 

– Som bilist skal man huske på, at børn kan være impulsive og have svært ved at vurdere hastigheden, når de skal krydse en vej. Derfor er de mange børn helt afhængige af, at bilisterne viser hensyn og sætter farten ned.
 

Mange biler omkring skolerne
Mange børn bor langt fra deres skole, og da er det helt naturligt, at forældre sætter deres barn af ved skolen undervejs til arbejde. Men de mange biler er også med til at skabe lettere kaotiske forhold ved nogle skoler til gene for de elever, der cykler eller går til skole.
 

Så derfor lyder der fra Tønder Kommune også en opfordring til om kun at køre sine børn til og fra skole så længe, at det er nødvendigt. Så snart børnene selv kan komme til og fra skole, er det det bedste for trafiksikkerheden omkring skolerne.
 

Politiet på skolevejene
Politiet er som sædvanligt også med til at sætte fokus på skolestarten. De næste uger vil Politiet være til stede rundt om ved skolerne og holde et vågent øje med hastigheden og brugen af sikkerhedsseler.
 

At Politiet er synlige på skolevejene er en vigtig faktor for, at skoleeleverne får en tryg og sikker skolestart, siger Sonja Svendsen, og fortsætter:
 

– Politiets tilstedeværelse er desværre nødvendigt for at minde både forældre og andre bilister om at overholde hastighedsgrænserne. Under den seneste kontrol på skolevejene, som Syd- og Sønderjyllands Politi foretog i uge 2, blev der ved 85 kontrolsteder stoppet 316 bilister for hastighedsovertrædelser.
 

Sådan gør du dit barn klar til trafikken
Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har samlet gode råd til sikker trafik med børn til fods, på cykel og offentlig transport: www.sikkertrafik.dk/skolestart

Be the first to comment on "Og om lidt starter skolen igen…"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*