Tønder genåbner for udenlandske vielser

Fra og med i dag er det atter muligt for udlændinge at rejse til Tønder for at blive gift.

På trods af Corona-krisen og til trods for der fortsat er Coronarestiktioner der skal overholdes er interessen for Tønder som bryllupsby stadig stor.Tønder er normalt en særdeles populær destination for udlændinge, der gerne vil giftes. Faktisk så populær, at Tønder kommune næst efter Københavns kommune er den danske kommune som flest udenlandske brudepar ønsker at blive viet i.Men som med så meget andet blev der også lukket ned for rådhusvielserne, da grænserne blev lukket for tre måneder siden.

For Tønder Kommune betød det helt konkret, at man måtte aflyse 163 vielsesterminer i perioden fra den 12. marts til den 15. juni.Men nu bliver der atter åbnet for de udenlandske vielser, og Tønder Kommunes borgmester, Henrik Frandsen, glæder sig til gensynet med de mange udenlandske bryllupsturister i Tønder.

“Jeg er rigtig glad for, at vi atter kan byde vores udenlandske brudepar velkommen tilbage til Tønder. Det skaber liv i byen og også omsætning for de handlende i Tønder Kommune, så jeg håber vi snart kan være tilbage på normalt niveau”, fortæller Henrik Frandsen i en pressemeddelelse i dag.

Der er i øjeblikket ca. 350 par, som har opnået godkendelse til en vielse i Danmark – og som aktivt har valgt Tønder som deres vielsesdestination. Godkendelsen er gyldig i max. fire måneder.De 163 aflyste vielsesterminer skal lægges oveni de ca. 350 par, der skal til at finde en passende termin, og dermed vil godt 500 par de kommende måneder komme til Tønder for at blive viet.

Tønder Kommune håber og forventer, at man meget snart vil nå op på det samme antal vielser som før Corona-krisen, hvor kommunen modtog ønsker fra cirka 30 par om ugen.

Be the first to comment on "Tønder genåbner for udenlandske vielser"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*