Tønder Festival: De første navne til 2021

Mange af de kunstnere, der skulle have optrådt i år, har sagt ja til Tønder Festival 2021. De første otte navne er nu klar, og det er blandt andre Red Hot Chilli Pipers, Ian Noe, Katie Pruitt og Blue Rose Code.

Programmet for Tønder Festival 2020 var stort set på plads, da corona-krisen væltede alt omkuld. Festivalen blev aflyst, men mange af de bookede kunstnere var ret hurtigt med på at flytte aftalen med Tønder Festival et år frem. Nu er de første otte internationale navne sat på næste års festivalplakat.

Skotske topnavne
Fra Skotland kommer festmagerne Red Hot Chilli Pipers, der vil fyre godt op under sækkepiber, trommer og rockklassikere. Ligeledes fra Skotland kommer anmelderroste Blue Rose Code, kunstnernavn for sangskriveren Ross Wilson, som er på Tønder Festival for første gang.

Walisisk folk, Nashville-fortolkninger og festivalveteran
Fra Wales kommer bandet 9Bach, som mikser walisiske folkemusiktraditioner med rock og electronica. Der er gensyn med den britiske sangskriver og sangerinde Danni Nicholls, som var her i 2017. Danni Nicholls har viet sit kunstneriske liv til countrymusikken og har indspillet flere album i Nashville. Og endnu et gensyn: Den britiske multiinstrumentalist Michael McGoldrick, særdeles velkendt af Tønder-publikummet, kommer med en jubilæumsfejring i anledning af genudgivelse af albummet “Fused” fra 2000.

Sangskrivere fra USA
Et af de nye navne på den amerikanske countryscene er Katie Pruitt. Den 26-årige sangskriver med base i Nashville har høstet mange roser for sin blanding af country, folk og indierock. Det er første gang, Katie Pruitt besøger Tønder Festival. Det samme gælder Watkins Family Hour, som består af søskendeparret Sara og Sean Watkins. Begge har arbejdet med egne projekter samt i det velanskrevne band Nickel Creek. Og så kan publikum glæde sig til et gensyn med Ian Noe, som på rekordtid har etableret sig som et af de mest spændende yngre navne på den amerikanske country- og folkscene.

Vi er her endnu
Corona-krisen har været hård for de danske festivaler – inklusive Tønder Festival. Nu gælder det næste års festival, og det arbejde er man i fuld gang med i Tønder. 

“Vi er ramt økonomisk på grund af årets aflyste festival. Men vi gør alt, hvad vi kan, for at sikre Tønder Festival 2021, så publikum igen kan opleve musikken, stemningen og fællesskabet på vores festival. Det glædelige er den enorme opbakning fra publikum, musikere, teknikere, frivillige samt alle samarbejdspartnere og hele det lokale miljø, vi har mærket. Vi har stadig brug for helt konkret støtte. Og vi har alle brug for at kunne mødes næste år til Tønder Festival 2021,” siger Maria Theessink, kunstnerisk leder af Tønder Festival.

Be the first to comment on "Tønder Festival: De første navne til 2021"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*