Testningen af borgerne fortsætter i Tønder Kommune

Tønder Kommune har fået mulighed for at gennemføre endnu flere tests i kommunen. Det betyder, at kommunens borgere fra 5 år og opefter både på søndag og i den kommende uge vil få mulighed for at blive testet. 

På søndag den 25. oktober 2020 kommer to af regionens mobile testenheder til Tønder Kommune, og foretager test på Tønder Grundskole, Holmevej 2 i Tønder. Det sker efter der er konstateret flere smittetilfælde på skolen.

Den primære målgruppe er forældre og børn i skoledistrikt Tønder, men tilbuddet er åbnet for alle kommunens borgere.

De mobile enheder i henholdsvis Klosterhallen og Skærbæk Centeret har været flittigt besøgt onsdag og torsdag, hvilket borgmester Henrik  Frandsen ser som en stor succes.

“Det viser, at der er stor interesse hos borgerne for at tage et personligt ansvar ind i vores alle sammens fælles opgave  med at hindre smittespredning. Og her er en høj grad af testning et væsentligt redskab”, fortæller Tønder Kommunes borgmester. 

Det vil også være muligt at blive testet i morgen, lørdag den 24.i Tønder Sport og Fritidscenter fra kl. 9.30 til 16.30, og så vil det nu være muligt at blive testet i Klosterhallen, Løgumkloster mandag den 26. oktober fra 9.30 til 16.30. Kommunen og Region Syddanmark arbejder lige nu på at få arrangeret flere tidspunkter og steder for testning og vil melde disse ud, så snart man er klar.

“Vi har desværre set, at smittetallene er steget igen i kommunen den seneste tid. Derfor er jeg glad for, at vi nu får mulighed for at endnu flere borgere kan blive testet. Jeg håber virkelig, at rigtig mange vil benytte sig af muligheden”, fortæller Tønder Kommunes borgmester, Henrik Frandsen”

Husk at medbringe sygesikringsbevis og mundbind

Der er stor interesse for at blive testet, så vær opmærksom på, at køen “lukkes” på et tidspunkt, og der derved kan være risiko for, at ikke alle i køen kan nå at blive testet inden kl. 16.30.

Region Syddanmark opfordrer til, at man sørger for at holde afstand i køen, og at man følger anvisningerne fra personalet, således at man kan nå at få flest mulige borgere testet.

For at flest mulige kan blive testet vil testpersonalet derfor ikke have tid til at svare på spørgsmål generelt om COVID-19.

“Jeg forstår udmærket godt, at der kan være mange spørgsmål, man har lyst til at stille, når man står sammen med folkene fra testenhederne. Men det gælder om, at få så mange borgere igennem som muligt”, forklarer Henrik Frandsen og tilføjer, at man som borger altid kan finde spørgsmål og svar om COVID-19 på hjemmesiden coronasmitte.dk, og ved at kontakte den myndighedsfælles hotline på 7020 0233.

Det er kun borgere der ikke har symptomer på COVID-19, der må møde frem og blive testet i den mobile testenhed. Ved symptomer på COVID-19 bør du altid kontakte læge med henblik på vurdering og eventuelt henvisning til test.

Når man møder frem til test på et af de fire steder – skal man overholde følgende retningslinjer:

1.    Man må ikke have symptomer på COVID-19

2.    Når der er kø kommer man til at vente udendørs – så husk at være klædt på til det.

3.    Kommer man før kl. 9.30 så skal man vente udendørs.

4.    Der skal anvendes mundbind når man kommer og stiller sig ind i køen

5.    Der skal minimum være 1 meters afstand til hinanden i køen

6.    Husk sygesikringsbevis

7. Følg anvisningerne fra personalet

8.    Stil ikke generelle spørgsmål om COVID-19 til testpersonalet – dette for at undgå kø til test.

Testningen de forskellige steder er med forbehold. Det betyder, at der vil være risiko for aflysning, hvis der sker et større smitteudbrud andre steder i Regionen.