Tag til hvalfestival i Gram Lergrav

Gram Lergrav inviterer d. 19.-20. september til naturvidenskabelig hvalfestival for hele familien

Programmet er spækket med aktiviteter for hval- og naturinteresserede i alle aldre. Med VR-briller kan gæsterne få en vild og realistisk oplevelse af hvaler helt tæt på. I lergraven hjælper museets guide alle nye fossiljægere godt i gang med jagten på interessante fossiler fra fortiden, og du er med i Find Vores Natur konkurrencen med alle de danske Naturhistoriske museer om, hvem der finder flest arter. Museets fossilekspert, palæontolog og enhedsleder Mette Elstrup Steeman, står klar til at besvare spørgsmål om gæsternes små og store fund. 

”Vi dyrker hvaltemaet i Gram, fordi vi med jævne mellemrum gør spektakulære hvalfund af uddøde hvalarter i Gram Lergrav, som er en åbning ned i den 10 mio. år gamle havbund. Flere af hvalfossilerne i museets udstilling er helt unikke og findes ikke tilsvarende andre steder i verden”, fortæller Mette Elstrup Steeman.

Til hvalfestivalen er der igen i år mulighed for at lave sine egne gipsafstøbninger af hvalknogler, og du kan ”se” med lyd ligesom en hval gør det. Som noget nyt er der mulighed for at høre hvalsang på nye måder, og du kan du lave din egen mulepose, som du kan få med hjem.

Hvalfestivalen formidler viden om hvaler på en sjov og aktiv måde, hvor deltagerne får viden om både fortidshvalerne fra Gram Lergrav og nulevende hvalers forunderlige levevis, måder at finde føde på og deres kommunikation. I år har Museum Sønderjylland med støtte af Nordea-fonden fået mulighed for at skabe flere og endnu bedre formidlingsaktiviteter.

For at undgå kø og tæt forsamling af gæster ved aktiviteten med VR-briller, skal denne aktivitet bookes på forhånd på museets hjemmeside msj.dk

Vi følger sundhedsmyndighedernes corona-anbefalinger og retningslinjer, så du trygt og forsvarligt kan besøge os.

Fakta

Hvalfestival i Gram Lergrav afholdes 

d. 19.-20. september 2020 kl. 10-17

Lergravsvej 2, 6510 Gram

Det fulde program kan ses på msj.dk

Kontaktinfo: Palæontolog og enhedsleder Mette Elstrup Steeman Tlf: 65 37 08 89, mail: mese@msj.dk

Med venlig hilsen

BIRGITTE HJORT
FORMIDLINGSINSPEKTØR
+45 65 37 07 99| M +45 30 80 27 39
BIHJ@MSJ.DK

MUSEUM SØNDERJYLLAND
PUBLIKUM & FORMIDLING | FORMIDLINGSINSPEKTØR


AASTRUPVEJ 48 A| DK-6100 – HADERSLEV
+45 65 37 07 00


Be the first to comment on "Tag til hvalfestival i Gram Lergrav"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*