TØNDER: Uddannelsesmessen 2020 i virtuel form

    Corona-situationen i foråret har givet mange anledning til at tænke nye tanker og prøve nye veje. Det gælder også for den uddannelsesmesse, der afholdes i Tønder Kommune hvert år i oktober. Ungeudvalget, som består af politikere, repræsentanter fra erhvervslivet og ungdomsuddannelserne, har derfor som et forsøg besluttet at ændre dette års arrangement fra at være en enkelt messe til i stedet at være lokale Uddannelse- og erhvervsdage.    
    Det betyder rent praktisk, at hen over oktober måned vil en række ungdomsuddannelser og distriktsskolerne i fællesskab afholde Job- og erhvervsdage. 
På distriktsskolerne vil eleverne hen over de enkelte Job- og erhvervsdage lære mere om de muligheder, deres lokalområde har at byde på. 
Job- og erhvervsdagene sluttes af med et virtuelt arrangement for elever, forældre og ungdomsuddannelserne. I en video vil uddannelserne præsentere sig selv og de muligheder de har at byde på. Når forældrene har set videoen sammen med de unge, vil forskellige videorum være åbne, hvor studievejledere og elever fra uddannelserne sidder klar til at besvare spørgsmål.    
          Formanden for Ungeudvalget, Allan Skjøth ser frem til at afholde Uddannelsesmessen på en anderledes måde i år   Corona-krisen har betydet, at mange arrangementer ikke kan afholdes som hidtil. Det gælder også Uddannelsesmessen, som derfor altså nu får et nyt format. Men formanden for Ungeudvalget understreger, at det ikke kommer til at gå ud over kvaliteten af tilbuddet. 
“Jeg glæder mig til at se, hvordan de unge, deres forældre og uddannelserne vil opleve, at vi gør tingene på en ny og lidt anderledes måde. Der var bestemt ikke noget galt med måden vi hidtil har afholdt uddannelsesmesser, men engang imellem, når omstændighederne pludselig ændrer sig, kan det være fint lige at ryste posen og forsøge at gøre tingene på en anden måde”, fortæller Allan Skjøth, der er formand for Ungeudvalget i Tønder Kommune.  
Uddannelsesmessen har tidligere været et rum, hvor unge, virksomheder og uddannelser har mødt hinanden og startet en dialog.    
    Eleverne præsenteres her for de mange muligheder kommunen har at byde på som udfordring og inspiration til, når de skal vælge i hvilken retning de vil gå uddannelsesmæssigt.   Det overordnede formål er der ikke ændret på. Det er fortsat forventningen, at Job- og Erhvervsdagene skal give samme muligheder, blot i et nyt format. Efter at dagene er afholdt vil Ungeudvalget evaluere tiltaget, og se på, hvordan den læring dagene har givet deltagerne kan tages med fremover. 
Udvalget ser frem til dagene og er spændt på hvordan det nye format bliver modtaget af elever, forældre og skoler. 
Uddannelse- og erhvervsdagene afholdes i uge 43 og 44. 

Be the first to comment on "TØNDER: Uddannelsesmessen 2020 i virtuel form"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*