Museum Sønderjylland – SIDSTE CHANCE: Helt tæt på bygningskunst

Hvad har haft indflydelse på dansk bygningskultur? Og i hvor høj grad har udlandet formet den? Det er nogle af de spørgsmål, som behandles i Museum Sønderjyllands udstilling ”Grænseløs påvirkning” om dansk arkitektur og bygningskultur, som kan ses til og med uge 42.

Gennem fem nedslag i fremtrædende og overraskende eksempler spredt ud over flere tusinde år belyser udstillingen den udenlandske indflydelse, der har præget og formet dansk bygningskultur. Det sker i en både smuk og provokerende form, som giver grundlag for at diskutere og forstå, hvad det danske i vores bygninger egentlig er.

Den antikke arkitektur har haft en enestående indflydelse på bygningskunsten i den vestlige verden. En af landets eksperter i klassisk arkitektur, Christoffer Thorborg, der er lektor ved Arkitektskolen i Aarhus, kaster i et foredrag i Museum Sønderjyllands udstilling et særligt blik på den klassiske påvirkning af den danske bygningskultur frem til hans egen forskning, som går ud på, at de moderne teknologier skal overføre de klassiske principper til gode nutidige byggerier.

Foredraget finder sted onsdag den 7. oktober 2020 kl. 19-21 i Museum Sønderjyllands Arkæologi, Dalgade 7, Haderslev.

Dørene åbner 18.30, så publikum inden foredraget kan nå et besøg i den anmelderroste udstilling Grænseløs Påvirkning – dansk bygningskultur gennem århundreder.

Pga. corona-restriktionerne er der begrænset plads til foredraget, og gæster bedes tilmelde sig på mail: haderslev@msj.dk eller på tlf. 65 37 08 01.  Ved foredraget er er plads til 30 personer. Tilmelding sker efter ”først-til-mølle”-princippet.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Studerende får 20% rabat i entré.

Udstillingen ”Grænseløs påvirkning” vises til og med 18. oktober 2020, hvorefter den rykker videre til Industrimuseet Frederiks Værk.

Be the first to comment on "Museum Sønderjylland – SIDSTE CHANCE: Helt tæt på bygningskunst"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*