Sådan gør du bilen køreklar til vinterhalvåret

Efterår og vinter er lig med frost, blæst og glatte veje. Det udfordrer bilisterne og slider på bilen, men med et par enkelte manøvrer kan du sikre dig, at bilen er køreklar og trafiksikker til den nye sæson.
Den kommende tids vejrforhold er en udfordring for bilejerne, der bør være ekstra opmærksomme, når årstiden skifter, og forberede køretøjet på de nye og lumske vejrforhold. Foto: PR.

Vinterhalvårets vejrforhold udfordrer selv de mest velkørende biler. Bilejeren skal derfor være ekstra opmærksom når årstiden skifter, og særligt i vintermånederne er det en god idé at forberede køretøjet på de nye og lumske vejrforhold. Det forklarer Per Normann fra varehuskæden Biltema. – Bilisterne får typisk flere problemer med deres biler i efterårs- og vintermånederne, og det skyldes primært de kolde og våde vejrforhold, siger han og fortsætter: – Is på ruden, døre, der binder og glatte dæk er nogle af de udfordringer, bilisterne møder i vinteren. Men en tidlig klargøring af køretøjet giver et vigtigt forspring mod frosten. Få her bilekspertens bedste råd til at komme helskindet gennem vinterhalvåret.

Hav tjek på dækkene

Når kulden sætter ind, er det tid til at skifte til vinterdæk, og på få timer kan hjulskiftet klares derhjemme. Sørg for, at bilen står på et fast og plant underlag, tjek at dækkene opfylder lovens krav inden montering, og vær klar med det rigtige værktøj. En donkraft er uundværlig, og en hjulmøtrikspænder letter arbejdet betydeligt, når hjulene skal skiftes. Med et dækmærkesæt holder du nemt styr på, hvor de aftagne dæk skal sidde, når det igen bliver tid til et dækskifte. Kniber det med pladsen i garagen, kan et dækstativ på hjul spare plads og samtidig sikre en skånsom opbevaring af sommerdækkene i vinterhalvåret.

Få styr på vinduesviskerne

Det er vigtigt, at vinduesviskerne virker upåklageligt i vinterhalvåret. Det typiske kendetegn for slidte vinduesviskere er, at gummiet bliver hårdt, og at de har svært ved at fjerne vand, sne og snavs fra ruden. Hvis viskerne tegner striber hen over ruden, generer det dit overblik over vejen, og så er det tid til at skifte dem ud. Puds bilens ruder og spejle i samme forbindelse, så du er sikker på et optimalt udsyn. Påfyld også vintersprinklervæske og kontroller, at dyserne er indstillet, så de sprøjter korrekt op på ruden.
Beskyt bilen mod frost

Vintersæsonen er som bekendt lig med frost, og de fleste har nok oplevet at stå op til bilruder, der er belagt med is. Det kan være et tidskrævende projekt at fjerne isen, når isskraberen er det eneste hjælpemiddel. Men en de-icer spray får isen til at smelte på rekordtid, og du slipper for at bruge unødvendig tid på isskrabning, inden du skal bruge bilen. Frosten sætter også sine spor på bilens motor, og for at ruste den bedst muligt til den kolde sæson er det en god idé at investere i frostvæske, som både beskytter mod frost og korrosion.

Og sidst, men ikke mindst, husk at få din bil serviceret hos bilværkstedet – de har fagfolkene.

Be the first to comment on "Sådan gør du bilen køreklar til vinterhalvåret"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*