Sønderborg Kommune sætter byggegrunde til salg – kom til ”Åben grund i Nybøl”

Sønderborg Kommune sætter nu cirka 30 byggegrunde i Nybøl – lige uden for Sønderborg – til salg, inden byggemodningen er helt færdig. Kommunen inviterer alle interesserede til ”Åben grund i Nybøl” på udstykningerne Borggårdsvænget med cirka 20 byggegrunde med udsigt til Nybøl Nor, samt Påkjær Vænge med 10 byggegrunde midt i Nybøl. Arrangementet finder sted fredag den 14. august 2020 klokken 14 til 16.

Grundene er faktisk ikke helt klar endnu, men alligevel har Sønderborg Kommune besluttet at sætte cirka 30 nye byggegrunde til salg i landsbyen Nybøl, der ligger 9 kilometer vest for Sønderborg. Der har nemlig været stor interesse for grundene, og derfor går salget af byggegrundene også i gang, inden byggemodningen er helt færdig. Det drejer sig om to forskellige udstykninger: Borggårdsvænget med cirka 20 byggegrunde, som ligger naturskønt med udsigt til Nybøl Nor, samt Påkjær Vænge med 10 byggegrunde midt i Nybøl.

– Udstykningerne har været længe undervejs, for der har været gravet og gravet – både gennem vinterens regntid og gennem forårets coronatid. Derfor forsøger vi nu også noget helt nyt ved at sælge grundene, inden de er færdige. Vi håber, at det kan give nogle familier lyst til at sætte en byggeproces i gang, selvom byggemodningen foregår hen over de næste par måneder. Og det skulle gerne give familierne god tid til at gå i dialog med et byggefirma, så de kan finde frem til individuelle og skræddersyede løsninger på lige netop den grund, de ønsker, siger Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen.

Og det er attraktive grunde, som ligger i Nybøl. Tæt på Sønderborgmotorvejen, og der er kun 15 minutters kørsel til Sønderborg, 25 minutter til Aabenraa og 30 minutter til Flensborg. Nybøl er desuden godt forbundet mod Gråsten, V. Sottrup og Sønderborg med sikre cykelstier, og i løbet af 2021 etableres der også cykelsti til Broager.

Alle byggegrunde ligger centralt placeret i Nybøl med kort afstand til indkøb, et topmoderne børneunivers med børnehave, vuggestue og skole til 6. klasse. Der er byskov med shelterplads i nærheden, og derudover har Nybøl et rigtig godt fritids- og foreningsliv.

– Sønderborg Kommune har en klar strategi om at være en kommune, hvor folk vil bosætte sig, og det kræver, at vi sikrer forskellige tilbud. Ikke kun med byggegrunde i de større byer, men også med attraktive byggegrunde i de mindre byer som Nybøl. Jeg er ikke i tvivl om, at der bliver rift om grundene, for vi har mærket øget interesse for byggeri i Sønderborg Kommune, og Nybøl er et meget eftertragtet sted at bo, siger formanden for Sønderborg Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, Aase Nyegaard.  

Sønderborg Kommune holder fredag den 14. august 2020 fra klokken 14 til 16 ”Åben grund i Nybøl” for alle interesserede, hvor de nye udstykninger fremvises.

Læs mere på https://sonderborg.dk/oplev-paakjaer-vaenge-og-borggaardsvaenget-til-aaben-grund-i-nyboel/” eller se beskrivelserne af de enkelte udstykninger på: https://sonderborgkommune.dk/borger/kommer-borggaard-i-nyboel og https://sonderborgkommune.dk/borger/kommer-paakjaer-vaenge-i-nyboel


Fakta:
Borggårdsvænget
Den nye udstykning på Borggårdsvænget med cirka 20 byggegrunde ligger naturskønt med udsigt til Nybøl Nor. Her kommer man til at bo på et historisk sted, for udgravninger har afsløret arkæologiske fund i særklasse med en lang række af bebyggelser fra ældre bronzealder, yngre bronzealder, før romersk jernalder og middelalder. I slutningen af middelalderen lå på stedet Junkersædet Borggården, der blev brugt som fængsel for dømte eller sigtede.
Lokalplanen for Borggårdsvænget tager højde for terrænforholdene, så flest mulig af byggegrundene får mulighed for formidabel udsigt over Nybøl Nor.

Påkjær Vænge
Den nye udstykning på Påkjær Vænge med 10 byggegrunde ligger midt i Nybøl. Alle grunde ligger direkte ud til vejen Påkjær Vænge mellem Mejerivej og Påkjær. Der er stiadgang til indkøb, pasning, skole og fritidsfaciliteter, og man kommer til at bo i en veletableret del af Nybøl by.

Be the first to comment on "Sønderborg Kommune sætter byggegrunde til salg – kom til ”Åben grund i Nybøl”"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*