Alle medarbejdere i Sønderborg Kommune tilbydes gratis influenza-vaccination

Influenza og COVID-19 kan være en farlig cocktail. Ifølge Statens Serum Institut stiger dødeligheden markant, når en patient med COVID-19 samtidig får influenza. Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor i år, at flere vaccineres, bl.a. sundheds- og plejepersonale. Sønderborg Kommune tager skridtet endnu videre og tilbyder alle medarbejdere gratis influenzavaccination.
Det har hidtil været sådan, at sårbare borgere som fx kronikere, blev tilbudt gratis influenzavaccination, ligesom borgere over 65 år modtager tilbuddet hvert år.
 
Baggrunden for Sønderborg Kommunes beslutning om at tilbyde alle medarbejdere gratis vaccination er et ønske om at fastholde et lavt sygefravær og at aflaste testcentrene. Det er frivilligt, om medarbejdere vil tage imod tilbuddet om en gratis vaccination.
HMU er orienteret om beslutningen i dag, og tilbuddet meldes ud til medarbejderne via kommunens intranet, så snart de praktiske aftaler er på plads. Der arbejdes på en løsning, hvor medarbejdere, der ønsker vaccination, kan bestille tid enten hos egen læge eller på et apotek.
I forvejen har kommunen på Sundhedsstyrelsens anbefaling tilbudt alt pleje- og sundhedspersonale gratis vaccination. Også her er det frivilligt, og medarbejderne kan netop nu (og frem til 19. oktober) tilmelde sig gratis vaccination, hvorefter vaccination foretages i uge 45 på de forskellige arbejdspladser.
 
– Symptomerne på COVID-19 og influenza ligner hinanden, så derfor vil mange i sagens natur og med god grund lade sig teste, når de får symptomer. Med en influenzavaccination bliver færre syge, og der er behov for færre tests. Kommunen er en stor arbejdsplads, og selv om vi ikke kan vide, hvor mange der tager imod tilbuddet, vil vi under alle omstændigheder bidrage til at reducere antallet af sygedage og risikoen for at bidrage til smittekæder, siger kommunaldirektør Tim Hansen i en pressemeddelelse.

Be the first to comment on "Alle medarbejdere i Sønderborg Kommune tilbydes gratis influenza-vaccination"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*