SØNDERBORG: Gratis overfart med Nordalsfærgen ‘Bitten’ i juli måned 2020

Sønderborg Kommune tilbyder gratis overfart for gående og cyklende passagerer med færgen Bitten i hele juli måned.

På baggrund af COVID-19-krisen har regeringen den 19. juni 2020 præsenteret en række initiativer, der skal understøtte danskernes muligheder for at afholde sommerferien i Danmark. Herunder mulighed for gratis færgetransport på indenrigsruter i juli måned. Det har Sønderborg Kommune valgt at udnytte.

Den gratis færgetransport for gående og cyklister modtages positivt af formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard:

– Vi står i en helt særlig situation, hvor vi som kommune skal gøre, hvad vi kan for at understøtte vores lokale erhverv og turisme, som er udfordret af de manglende udenlandske turister. Det gælder om at motivere danskerne til at besøge vores dejlige kommune. Det gør vi bl.a. ved at tilbyde gratis overfart med Bitten for gående og cyklister i hele juli måned. 

Også næstformand for Teknik- og Miljøudvalget, Stefan Lydal, ser det som en fordel:

– Bitten er en livsnerve på Nordals, og en afgørende del af infrastrukturen i kommunen. Derfor er jeg glad for, at vi med dette initiativ gør, hvad vi kan for at understøtte og stimulere passagertallene i sommerperioden, hvor der ikke er så mange faste pendlere, der benytter færgen. 

Som et element i denne beslutning får de danske færgeoperatører mulighed for at søge om refusion for de mistede billetindtægter hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Sønderborg Kommune forventer at få refusion svarende til niveauet for 2019.

Faktaboks:
Færgen Bitten krydser hver dag Als fjord fra Ballebro i Jylland og Hardeshøj på Nordals. Færgen sejler 2 gange i timen fra Ballebro og 2 gange i timen fra Hardeshøj. Turen tager ca. 10 min.

Se afgangstider og priser for biler her: https://faergen-bitten.dk/
Læs mere om regeringens initiativ her: https://tbst.dk/da/Kollektiv-trafik/Lister/Nyheder/Nyheder/2020/06/Gratis-faergetransport-og-refusion-til-faergeoperatoerer

Be the first to comment on "SØNDERBORG: Gratis overfart med Nordalsfærgen ‘Bitten’ i juli måned 2020"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*