Rømø bliver en turist-magnet

Nyt om Rømø Udviklingsplan – mange bolde er i luften

Følgegruppen for Rømø Udviklingsplan har nu rigtig mange bolde i luften, og arbejdet fortsætter stort set uden at være upåvirket af covid19. En lille undtagelse er arbejdet med vandrestier på Rømø. Det har ikke været muligt at holde møder med lokale, så de planlagte stisløjfer kan desværre først testes omkring årsskiftet.

I samarbejde med – og med hjælp fra – mange lokale borgere og konsulenter fra Kalb og Primetime er der nu udarbejdet en grundfortælling om Rømø.  Undervejs i arbejdet deltog næsten 40 lokalt interesserede  i historiefortæller-eventen den 27. januar.

– Vi er klar til at vise grundfortællingen frem i løbet af sensommeren. Hvordan vi gør det, er vi ved at planlægge, fortæller turistchef Kenneth P. Madsen

– Grundfortællingen skal jo egentlig fortælle os om Rømøs DNA, og det er vigtigt, at vi alle kan se os selv i den. Det bud vi har nu rammer faktisk rigtig godt, og vi er sikre på, at den vil være til inspiration for alle os, der arbejder med Rømøs udvikling, siger Kenneth P. Madsen.

Forskønnelse ved Tvismark-krydset

I de seneste måneder har der været holdt møder med beboere langs Vesterhavsvej ved Tvismark-krydset. Formålet var at høre, om der lokalt var opbakning til at se på, om området kan forskønnes på en eller anden måde.

– Denne første snak har været positiv, fortæller chefkonsulent Karsten H. Jensen i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Der er helt sikkert opbakning til, at vi sammen ser på, hvad der kan ske i området. Vores næste skridt er derfor, at vi vil lægge op til at vi får en ekstern rådgiver på banen, som kan stå for en proces, hvor vi i dialog med lokale får udarbejdet nogle skitser og ideer til, hvad der kan ske. Planen er, at denne proces går i gang i løbet af efteråret 2020, siger Karsten H. Jensen.

Trafikplan

Rambøll arbejder i øjeblikket på et udkast til en trafikplan for Rømø.

– Arbejdet er sat i gang både ud fra Rømø Udviklingsplan og ud fra de henvendelser, vi får omkring de trafikale forhold på Rømø, fortæller fagchef Lars- Erik Skydsbjerg. 

– Vi håber, at vi med planen får et godt værktøj til at håndtere trafik, og måske er der også i nogle tilfælde brug for, at vi får forenklet for eksempel hastighedsforhold på øen. Det kan vi alt sammen se på, når planen er klar, siger fagchefen.

Trafikplanen skal gælde for hele øen, og den vil behandle emner som trafikintensitet, trafikhastigheder, parkering, håndtering af autocampere mv. Det forventes, at planen er klar i løbet af efteråret.

Fakta:

Udviklingsplanen – Én fælles retning for Rømø 2025  beskriver en vision for Rømø baseret på Rømøs DNA: historie, kulturmiljøer, landskab, natur, indbyggere, turisme og erhverv. Bæredygtig helårsturisme er vækstmotoren, der skal drive udviklingen på Rømø.  Med fokus på bæredygtig helårsturisme skal der skabes vækst i turismen hele året, og der skabes afledt heraf flere arbejdspladser – ikke kun i turismen – samt øget bosætning

Udviklingsplanen bygger på 5 strategier

Styrk identiteten

Styrk naturoplevelsen

Forskøn ankomsten

Styrk bymiljøet

Saml kræfterne

Be the first to comment on "Rømø bliver en turist-magnet"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*