Politiet har ved en fejl fredag afvist borgere fra Slesvig-Holsten ved grænsen

Politiet beklager fejlen og retter opmærksomheden på, at delstaten fra midnat natten mellem fredag og lørdag bliver kategoriseret som en karantæneregion.

Fredag den 23. oktober trådte nye indrejserestriktioner vedrørende indrejsende fra højrisikolande i kraft.
Håndhævelsen af indrejserestriktionerne er skærpet efterhånden, som borgerne har haft mulighed for at indrette sig efter de nye regler. 

Politiet har dermed afvist rejsende, der i strid med de nye indrejserestriktioner har ønsket at rejse ind i Danmark. 
I den forbindelse kan det konstateres, at der over det seneste døgn blandt de afviste også har været borgere fra Slesvig-Holsten. 
Dermed er der sket afvisning af et mindre antal borgere fra Slesvig-Holsten, som skulle have haft lov til at rejse ind i Danmark.

Den tyske delstat, som hidtil har været kategoriseret som åben region, har dermed været undtaget fra indrejserestriktioner i forbindelse med COVID-19. Fra midnat mellem fredag og lørdag kategoriseres Slesvig-Holsten som en karantæneregion, og omfattes dermed også af indrejserestriktioner.

Politiet skal beklage, at et mindre antal borgere fra Slesvig-Holsten ved en fejltagelse er blevet afvist.

Fakta

Fra midnat natten mellem fredag og lørdag bliver Slesvig-Holsten kategoriseret som en karantæneregion. Det betyder for borgere bosiddende i Slesvig-Holsten, at man skal have et anerkendelsesværdigt formål med at rejse ind i Danmark som eksempelvis, at man skal arbejde. I tilfælde af at man som borger fra Slesvig-Holsten ikke har et anerkendelsesværdigt formål med at rejse ind i Danmark, så kan man alligevel få lov at rejse ind, hvis man kan fremvise en negativ COVID-19 test.

Se også coronasmitte.dk for en mere detaljeret uddybning af reglerne for at kunne rejse ind i Danmark.