HADERSLEV: Nødberedskab er på plads

De sidste par dage er blevet brugt på at forberede kommunens medarbejdere og borgere på en ny hverdag, hvor meget er lukket ned. Nødberedskabet er på plads, og der er stor opbakning og forståelse fra både borgere, pårørende og medarbejdere.

Den kommende tid er anderledes for alle. Ikke mindst for kommunens ældre og sårbare borgere. Haderslev Kommune har brugt de sidste par dage på at informere både borgere og pårørende om, hvad situationen omkring corona/COVID-19 betyder for dem.

”Vi opfordrer pårørende til at udskyde besøg hos ældre og udsatte borgere på vores plejecentre. Hvis man er vant til at besøge et familiemedlem på et plejecenter flere gange om ugen, er det selvfølgelig svært at undvære kontakten, men vi gør alt, hvad vi overhovedet kan for at tage os godt af de ældre, så de kommer til at mærke mindst muligt til forandringerne”, siger direktør for Voksen- og Sundhedsservice, Rolf Dalsgaard Johansen i en pressemeddelelse.

Haderslev Kommune er på ældreområdet gået over til sin nødberedskabsplan. Det betyder blandt andet, at praktisk hjælp som tøjvask og rengøring ikke bliver udført, og at den personlige pleje prioriteres først.

”Vi kan tydeligt mærke, at danskerne står sammen. Vi bliver mødt med stor forståelse for, at vi må aflyse den praktiske hjælp, og at de pårørende hjælper og tager over, hvor de kan. Der er fundet mange gode løsninger i en svær tid”, siger Rolf Dalsgaard Johansen.

Haderslev Kommune er gået over til sin nødberedskab for at reducere medarbejdernes risiko for at blive smittet og for at være klar til at kunne håndtere opgaven med at tage sig af de borgere, der eventuelt udskrives fra sygehusene.

– Vi skal sikre fleste mulige, raske medarbejdere i tilfælde af, at vi bliver ramt af det værst tænkelige. Samtidig skal vi undgå at vores medarbejdere smitter borgerne, så det handler om at begrænse kontakten mest muligt”.

”Hele situationen stiller store krav til vores medarbejdere. Både i forhold til hvordan de løser opgaver, men også at de er opdaterede og følger de mange retningslinjer, der er til hygiejne og tæt kontakt med andre”.

Det er ikke kun ældreområdet, der er gået over til nødberedskab. Samtlige skoler og dagtilbud er lukket, men der er åbnet for nødpasning. Det bliver der kun brug for i begrænset omfang. Seks skolebørn skal nødpasses. For de 0-6-årige i dagtilbud er der tale om cirka 45 børn.

På www.haderslev.dk/corona kan man blive opdateret, hvordan coronavirus/COVID-19 påvirker den daglige drift i kommunen.

Be the first to comment on "HADERSLEV: Nødberedskab er på plads"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*