HADERSLEV: Mobile håndvaske på vej til institutioner i Haderslev Kommune

Som det første sted i landet får Haderslev Kommune mobile håndvaske i flere daginstitutioner. Det er den lokale virksomhed Steel of Denmark, der under coronakrisen er gået i gang med at producere vaskene, der skal være med til at sikre god håndhygiejne blandt børnene. Der er mulighed for at komme og se håndvasken i Vores Børnehave i Over Jerstal onsdag kl. 10.

God håndhygiejne er vigtig. Det er ét af de råd, Sundhedsstyrelsen har gentaget under de seneste ugers nedlukning af Danmark. Det har fået det lokale virksomhed Steel of Denmark til at producere en helt ny type, mobile håndvaske, der nu skal ud på en række daginstitutioner i Haderslev Kommune.

”Det er fantastisk, at vi kan løse en udfordring i forhold til mangel på håndvaske og samtidig være med til at hjælpe en lokal iværksætter i gang. Det er på mange måder en rigtig solstrålehistorie ”, siger formand for Udvalget for Børn og Familier, Henrik Rønnow i en pressemeddelelse. Hen over påsken har kommunen lavet en aftale med Steel of Denmark om indkøb af håndvaske.

Haderslev Kommune er den første kommune i landet, der får de mobile håndvaske. Den første sættes op og afprøves i Vores Børnehave i Over Jerstal onsdag den 15. april kl. 10.

Direktør for Steel of Denmark, Steffan Helms, fik idéen til de mobile håndvaske i starten af coronakrisen. Normalt producerer virksomheden køkkener og udstyr i rustfrit stål, men nu er opmærksomheden rettet mod håndvaske eller hygiejnestationer, som de også kaldes.

I første omgang blev håndvasken afprøvet i et lokalt supermarked, men den store interesse for håndvaskene har fået Steffan Helms til at sætte en model i børnehøjde i produktion. Det er denne type, der nu skal ud i flere daginstitutioner. 

”Jeg håber, at vi også, når coronaepidemien en gang er overstået, fortsat kan holde fokus på god håndhygiejne. Det vil uden tvivl have en særdeles gavnlig effekt på sygefraværet, og fordelen med mobile håndvaske er jo netop, at de kan opstilles præcis dér, hvor behovet er”, siger Henrik Rønnov.

Foreløbigt har Haderslev Kommune købt fire håndvaske, der sættes op i denne uge, og yderligere 16 er bestilt.

Både Henrik Rønnow og Steffan Helms vil begge være til stede i børnehaven, der ligger på Vænget 7 i Over Jerstal.

Be the first to comment on "HADERSLEV: Mobile håndvaske på vej til institutioner i Haderslev Kommune"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*