Kroner på vej til foreninger i Haderslev

Der er 750.000 kroner på vej til foreninger i Haderslev Kommune, der har været berørte af coronanedlukningen.
”Jeg er glad for, at vi nu kan hjælpe vores foreninger. Vi kender endnu ikke langtidsvirkningerne af coronanedlukningen for foreningslivet, men vi kan se, at mange foreninger er økonomisk klemte. Derfor går vi nu ind og støtter dem”. Sådan siger Kjeld Thrane formand for Udvalget for Kultur og Fritid i en pressemeddelelse.

Helt konkret har et enigt udvalg besluttet at afsætte 750.000 kroner til foreninger inden for kultur, fritid og idrætsområdet. Forud for beslutningen om at afsætte penge har Børn og Kultur gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt foreningerne. Mere end 100 foreninger har svaret, og konklusionen er: Coronanedlukningen er gået ud over medlemstallet, aktiviteter og indtægter. Foreningerne håber på den lange bane, at tingene bliver normaliseret, men der er stadig stor usikkerhed i forhold til genoptagelse af aktiviteter.

”Vi har et stærkt foreningsliv i Haderslev Kommune, og det skal vi gerne blive ved med at have. I udvalget er vi enige om, at vi skal hjælpe nu, så vi ikke ender med, at foreningerne når at kaste håndklædet i ringen, før hjælpen kommer”, siger Kim Kabelka næstformand i udvalget.

Pengene fordeles til tre grupper: 450.000 kroner til medlemstilskud til folkeoplysende foreninger, der udfører aktiviteter for børn og unge. 150.000 kroner til åbne, kulturelle aktiviteter. 150.000 kroner til en særlig pulje, som kan dække coronarelaterede omkostninger i forneingerne. Børn og Kultur vil snarest muligt udsende nærmere information om puljens udmøntning til foreningerne.

Be the first to comment on "Kroner på vej til foreninger i Haderslev"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*