SE VIDEO – Bolderslev Skole rives ned

Bolderslev Skole, der stammer helt tilbage fra 1890 rives ned. Der var gået svamp i bygningen.

Nedrivningen er blevet en stor attraktion.

Det er Skærbæk Nedrivning, der udfører arbejdet.

Bolderslev Skole

Bolderslevs ældste skole lå oprindelig, hvor Østergade, Smedefod og Ringvej mødes. Omkring 1890 flyttede den til sin nuværende placering, idet en gård blev købt og stuehuset indrettet til skole. I 1909 blev skolen udvidet, og igen i 1959, men i 1970’erne opførtes en helt ny skole længere mod syd, og de ældre bygninger er efterhånden blevet revet ned.

Bolderslevs Grønne Sløjfer

De sidste par år er skolen blevet renoveret og har fået nyt tag, hvilket har betydet, at der nu er store lyse fælles arealer og ikke mindst et meget rummeligt bibliotek/ alrum, som flittigt bliver brugt. Skolen er i dag placeret på et stort grønt område. Bolderslev skole har pt. 132 elever fordelt fra 0. til og med 6. klassetrin. Når eleverne slutter her, vælger langt de fleste at fortsætte skolegangen på Tinglev Skole, hvor der tilbydes undervisning på 7., 8. og 9. klassetrin. Herefter er der tilbud om 10. klasse i Aabenraa.

Til skolen er der knyttet en Skolefritidsordning, hvor eleverne kan få en god start på dagen og ligeledes en god afslutning efter endt undervisning. Det lokale bibliotek har også til huse på skolen og benyttes bl.a. af dagplejens og børnehavens børn om formiddagen. Biblioteket bliver også brugt til bl.a. Demens-cafe og Strikkeklub i Lokalrådets regi.

Det sker i lokalsamfundet.

Be the first to comment on "SE VIDEO – Bolderslev Skole rives ned"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*